Το Rhodes Summer Festival και ο δημιουργός του υποψήφιοι στα Tourism Awards 2020

Το Rhodes Summer Festival και ο δημιουργός του υποψήφιοι στα Tourism Awards 2020

Το Rhodes Summer Festival και ο δημιουργός του υποψήφιοι στα Tourism Awards 2020

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 980 ΦΟΡΕΣ

Τα Tourism Awards αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις κορυφαίες πρακτικές και τις πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες επιχειρήσεων ή φορέων του τουρισμού.

Τα Tourism Awards επιβραβεύουν τις πιο αξιόλογες κινήσεις και πρακτικές ξενοδοχείων, εστιατορίων, ταξιδιωτικών γραφείων, tour operators, αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εταιρειών, Περιφερειών και άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Travel, Hospitality & Leisure. Το Rhodes Summer Festival είναι υποψήφιο στα βραβεία της χρονιάς.

Το Rhodes Summer Festival είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που λειτουργεί στη Ρόδο για 7 συναπτά έτη.

Εμπνευστής και δημιουργός του ο καλλιτεχνικός και ραδιοφωνικός παραγωγός κ. Δημήτρης Μίχαλος, ο οποίος βραβεύτηκε ήδη για το 2018 με τα χρυσά βραβεία του ταξιδιωτικού οργανισμού TUI για την ξενοδοχειακή μονάδα που παράλληλα διατηρεί με την οικογένειά του.

Κάτω από τον διακριτικό τίτλο “Fantasia Music” έχει δημιουργήσει μία δημιουργική ομάδα συνεργατών από τη Ρόδο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Βερολίνο με αντικείμενο την παραγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων αλλά και ηχογραφήσεων και την αμφίδρομη σχέση τους με το νησί μας και τα Δωδεκάνησα γενικότερα!

Όλοι θυμόμαστε τις μετακλήσεις σημαντικών καλλιτεχνών αυτά τα χρόνια όπως: Buena Vista Social Club, Goran Brejovic, Marianne Faithfull, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάριος Φραγκούλης κ.α.

Στόχος του θεσμού ήταν να αποτελέσει όχι μόνο πόλο έλξης των Ροδίων, αλλά και μια πρόταση πολιτιστικού τουρισμού για τους Έλληνες και ξένους τουρίστες που επισκέπτονται το καλοκαίρι το νησί.

Ειδικά για τους ξένους τουρίστες δόθηκε έμφαση στο να γίνουν εντατικά εκδηλώσεις (με χρήση ψηφιακών και παραδοσιακών μέσων) όπως: «Χαΐνηδες και Ψαραντώνης» και η εκδήλωση – αφιέρωμα στο Ελληνικό Λαϊκό Τραγούδι με τίτλο «Πού ‘ναι τα Χρόνια» για να γνωρίσουν μέρος του πολιτισμού μας.

Παράλληλα στόχος ήταν να υπάρχει και ένα έντονο κοινωνικό αποτύπωμα το οποίο θα ήταν αναπόσπαστο μέρος των εκδηλώσεων.

Τo καλοκαίρι του 2019 (όπου το φεστιβάλ ονομάστηκε Aktaion Summer Festival) οι δράσεις κοινωνικής προσφοράς έγιναν αναπόσπαστο μέρος των εκδηλώσεων, όχι μόνο με το δωρεάν κοινωνικό εισιτήριο για τις ευάλωτες ομάδες, αλλά και με το γεγονός ότι οι καλλιτέχνες επισκέφθηκαν ιδρύματα κοινωνικών δομών και μοίρασαν χαμόγελα σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

Ενδεικτικά, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επισκέφθηκε το Κέντρο «Ελπίδα», ο Κώστας Χατζής το Χαραλάμπειο Γηροκομείο, οι Πυξ Λαξ τις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου, το ίδιο και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μερικές μέρες αργότερα.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ συνεχίζουν δυναμικά να προετοιμάζουν το επόμενο, με στόχους την καθιέρωση της Ρόδου ως ενός φάρου του σύγχρονου ελληνικού (μουσικού και μη) πολιτισμού τόσο στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και την προσέλκυση τουριστών, Ελλήνων και ξένων, με σκοπό τον συνδυασμό διακοπών, ψυχαγωγίας και την απόκτηση μοναδικών εμπειριών που η Τέχνη μπορεί να προσφέρει…

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη