Η σημασία του εγχειρήματος του «Arhaggelos Run»

Δεν ξέρω αν ό,τι συμβαίνει εδώ και δέκα χρόνια είναι κάτι τυχαίο ή αν όντως το δρομικό κίνημα ξεκίνησε και θα σαρώσει κάθετί στο …διάβα του για δεκαετίες.

Η … εκκίνηση στη Ρόδο πάντως ήταν δυνατή με τον Μαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες, γι’ αυτό θεωρείται έως ένα σημείο λογικό να δώσει έναυσμα και σε περιοχές εκτός πόλης για τη διοργάνωση αγώνων αντοχής. Ο Αρχάγγελος είναι μια απ’ αυτές και το «Arhaggelos Run» αν μη τι άλλο είναι ένα σπουδαίο γεγονός που πρέπει όλοι να το στηρίξουν την 23η Φεβρουαρίου.

Με διαδρομή 10χλμ. μέσα στο χωριό και αυτήν του παιδικού αγώνα των 1.000μ., για πρώτη φορά θέλει να προσελκύσει αρκετό κόσμο της άθλησης και όχι κατ’ ανάγκην πρωταθλητές για να διαφημιστεί.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να κυλήσουν όλα όπως πρέπει κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης με τη διέλευση των οχημάτων σε κάθε δρόμο που αφορά τον αγώνα και όχι μόνο, γιατί όπως και να το κάνουμε οι κάτοικοι εκεί δεν έχουν συνηθίσει να κλείνουν οι δρόμοι για δυο ώρες με σκοπό να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Πέραν όλων των άλλων και όσων ειπώθηκαν ή θα ειπωθούν τις μέρες πριν τον αγώνα, σκοπός είναι ο κάθε κάτοικος στον Αρχάγγελο να συνειδητοποιήσει την αθλητική και πολιτισμική σημασία του εγχειρήματος.

Για τον αγώνα υπάρχει άλλωστε απίστευτη κινητοποίηση και σύμπραξή φορέων, συλλόγων και επιχειρήσεων εκεί, αλλά η πρώτη απόπειρα, όπως και να γίνει, θα συμβάλλει απίστευτα στο να πάρει έκταση το γεγονός και να γίνει ουσιαστικά θεσμός σε μια χώρα που μας έχει φάει η… ξερολίαση.

Βεβαίως και θα υπάρχει δύναμη της αστυνομίας, όπως και ομάδες εθελοντών προς αποφυγήν των όποιων ευτράπελων. Πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται η κατανόηση και η διευκρίνιση πως αν είναι πραγματική ανάγκη, ο δρόμος μπορεί ν’ ανοίξει για ελεγχόμενη διέλευση συγκεκριμένων οχημάτων.

Ας υπερασπιστεί ο καθένας όπως μπορεί από τη θέση του, το μεράκι και τη θέληση κάποιων φίλων του αθλητισμού ή και ρομαντικών, αν θέλετε, που θέλουν να δουν τον Αρχάγγελο κάπως αλλιώς…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ