Θα αναβαθμιστεί η λειτουργία της Κοιλάδας των Πεταλούδων

Θα αναβαθμιστεί η λειτουργία της Κοιλάδας των Πεταλούδων

Θα αναβαθμιστεί η λειτουργία της Κοιλάδας των Πεταλούδων

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2242 ΦΟΡΕΣ

Προχωρούν ικανοποιητικά οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη από τις πλημμύρες και τις καταρρακτώδεις βροχές η Κοιλάδα Πεταλούδων, και μάλιστα οι εργασίες αυτές εκτελούνται εντός του χρονοδιαγράμματος που τέθηκε από τη ΔΕΡΜ ΑΕ, ώστε το αξιοθέατο να είναι έτοιμο στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Στην ουσία τα συνεργεία που βρίσκονται εκεί επιχειρούν να κάνουν μία εκτεταμένη… ανοικοδόμηση της κοιλάδας καθώς είχε υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή αρχής γενομένης από τον περασμένο Νοέμβριο όταν είχαν σημειωθεί οι καταστροφικές πλημμύρες στο νησί η οποία και συνεχίστηκε με τις έντονες βροχές που ακολούθησαν και οι οποίες κατέστρεψαν ό,τι υπήρχε εκεί.

Έτσι ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ώστε να καθαριστεί αρχικά το μνημείο και στη συνέχεια να κατασκευαστούν οι υποδομές. Όλα έπρεπε να γίνουν από την αρχή, όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ Γιάννης Ιατρίδης θέτοντας ένα προσωπικό στοίχημα: όχι μόνο να αποκατασταθεί η λειτουργία του μνημείου με το άνοιγμα της σεζόν αλλά και να αναβαθμιστεί συνολικά.

Φαίνεται λοιπόν ότι έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος καθώς οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και μάλιστα η κοιλάδα θα αποκτήσει μία νέα όψη. Άλλωστε ο ίδιος βρίσκεται μέρα παρά μέρα, όπως λέει, επιτόπου, ώστε να παρακολουθεί την πορεία των εργασιών και να παρεμβαίνει αν χρειαστεί.
Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες τα συνεργεία προχωρούν στην κατασκευή των ξύλινων μονοπατιών και των διαδρόμων που καταστράφηκαν, ενώ έχει ήδη γίνει ο καθαρισμός των δεξαμενών και όλη η περιοχή της κοιλάδας από τα φερτά υλικά και τα ξύλα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη, εγκρίθηκε επιπλέον πίστωση ποσού 110.000 ευρώ για πρόσθετες εργασίες, ενώ, όπως είπε ο πρόεδρος της επιχείρησης, δόθηκε η συγκατάθεση για το τεχνικό δελτίο που αφορά το μουσείο της κοιλάδας. Η μελέτη είναι έτοιμη και το μόνο που χρειάζεται είναι επικαιροποίηση με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε περίπου 500.000 ευρώ. Αναμένεται η έγκρισή της ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Σύμφωνα με τον κ. Ιατρίδη, ένα άλλο ζήτημα που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι και η πυροπροστασία της κοιλάδας. Ο δασολόγος που θα πρέπει να υπογράψει τη σχετική μελέτη έχει βρεθεί και αναμένεται στη συνέχεια η έγκρισή της από τη διεύθυνση Δασών.

Επίσης, θα ασχοληθεί με την κατάθεση πρότασης εκ μέρους του δήμου Ρόδου σε προκήρυξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα αφορά δασικά έργα των δήμων. Η πρόταση του δήμου μας θα έχει να κάνει με την καταγραφή και απομάκρυνση των άρρωστων και επικίνδυνων δέντρων, τα μέτρα πυροπροστασίας και τον καθαρισμό.

Τέλος, σημειώνεται ότι η ΔΕΡΜ ΑΕ θα εγκαταστήσει και δική της εργολαβία ώστε να γίνουν και κάποιες άλλες εργασίες που δεν «καλύφθησαν» από την υπάρχουσα, όπως βαψίματα, πλακοστρώσεις, τοποθέτηση διαχωριστικών, ηλεκτρολογικές εργασίες κ.λπ. για τα οποία θα διατεθεί ποσό ύψους περίπου 150.000 ευρώ.
Εξάλλου δημοσιεύθηκε στον Τύπο και ο διαγωνισμός για την καθαριότητα στο μνημείο είναι ένα έργο προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν προσφορές ηλεκτρονικά μέχρι τις 24 του μήνα.

Διαβάστε ακόμη

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα