Νέος πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου ο Παναγιώτης Εγγλέζος

Ο έμπειρος συνδικαλιστής Παναγιώτης Εγγλέζος, ανέλαβε από χθες  νέος πρόεδρος στο ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο της περιοχής μας, το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου (ΕΚΡ).

Ο επι σειρά ετών πρόεδρος του ΕΚΡ Σάββας Χατζησάββας, αποχωρεί  από τη θέση του προέδρου του ΕΚΡ ενόψει της συνταξιοδότησής του από την Εθνική Τράπεζα (υπάρχει ασυμβίβαστο). Ωστόσο θα παραμείνει ως μέλος της διοίκησης αλλά και ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στα Δωδεκάνησα.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη, ο Παναγιώτης Εγγλέζος αναδείχθηκε πρόεδρος με 11 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 2 λευκές ψήφοι από την παράταξη του ΠΑΜΕ.
Μέσα στις επόμενες μέρες, το νέο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου αναμένεται να ξεκινήσει σειρά επαφών και συναντήσεων με τους εκπροσώπους αρχών και φορέων του τόπου μας.

Ο Σάββας Χατζησάββας
Σε μήνυμά του ο απερχομενος πρόεδρος αναφέρει συγκεκριμένα:
«Αποχωρώντας από την Προεδρία του Ε.Κ.Ρ. λόγω της ολοκλήρωσης της επαγγελματικής μου πορείας, θέλω να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου στους συναδέλφους μου στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ για την τιμή που μου έκαναν να με εκλέγουν για να τους εκπροσωπώ στο Ε.Κ.ΡΟΔΟΥ. Στα τριάντα χρόνια της παρουσίας μου στα συνδικαλιστικά πράγματα του τόπου μας, τα τελευταία δέκα από τη θέση του προέδρου,  έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των εργαζομένων, να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους και να υπερασπιστώ τα δικαιώματά τους.

Ευχαριστώ την παράταξή μου και τους συνεργάτες μου για τη στήριξή τους.
Ευχαριστώ όλες τις Διοικήσεις των Σωματείων μας για τη συνεργασία.
Ευχαριστώ  τους αντιπροσώπους του Ε.Κ.Ρ. που με την ψήφο τους μου έδωσαν  τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω αυτό το συναρπαστικό ταξίδι της προσφοράς και του αγώνα.  Το Ε.Κ.Ρ. πέρα από πρόσωπα και παρατάξεις, έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Αυτό το μέλλον διασφαλίσαμε σήμερα με την εκλογή ενός νέου στην ηλικία  αλλά όχι καινούργιου στους συνδικαλιστικούς αγώνες συναδέλφου,  του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΓΓΛΕΖΟΥ. Με την στήριξη όλων μας είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχτεί μια εξαιρετική επιλογή. Η παράταξή μας ενωμένη σαν μια γροθιά θα οδηγήσει το Ε.Κ.ΡΟΔΟΥ στη  νέα εποχή!  Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο απολογιστικό μας συνέδριο στις 19/02/2020».

Ο Παν. Εγγλέζος
Σε δήλωσή του στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο, ο νέος πρόεδρος κ. Παναγιώτης Εγγλέζος αναφέρει: «Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς για την αγάπη  σας στο πρόσωπό μου με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως προέδρου του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου. Το φορτίο είναι μεγάλο. Η παρακαταθήκη που αφήνει ο πρόεδρος Σάββας Χατζησάββας, είναι τεράστια και εύχομαι να φανώ αντάξιος συνεχιστής του.»