354.000 επιβάτες ταξίδεψαν το 1959 στη γραμμή Δωδεκάνησα - Πειραιάς

354.000 επιβάτες ταξίδεψαν το 1959 στη γραμμή Δωδεκάνησα - Πειραιάς

354.000 επιβάτες ταξίδεψαν το 1959 στη γραμμή Δωδεκάνησα - Πειραιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 161 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2655

4.600 ΚΙΛΑ ΣΠΟΡΟΥ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΕΚ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ

Το υποκατάστημα της Αγροτικής Τραπέζης Ρόδου διετάχθη να προωθήση, εις παραλαβήν 48 υποκαταστημάτων της Τραπέζης ανά την Ελλάδα, την συγκεντρωθείσαν ενταύθα ποσότητα 4.600 κιλών εκλεκτού σπόρου φασολίων, τύπου «Κοντέντερ». Η διαταγή εδόθη προς τον σκοπόν όπως διαδοθή η καλλιέργεια του εν Ρόδω παραγομένου εκλεκτού αυτού σπόρου, επ ωφελεία των παραγωγών ολοκλήρου της χώρας.

ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙΚΙΑΣ ΕΙΣ ΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ;
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας)
Κατά την εις Αθήνας απουσίαν του Δημάρχου κ. Καλογιάννη ωρισμένοι συμπολίται προέβησαν εις αυθαίρετον κατάληψιν δημοσίων και δημοτικών εκτάσεων δια την οικοδόμησιν οικιών κ.λ.π. Το γεγονός τούτο χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανής εμπαιγμός, δεδομένου ότι υπό του Δήμου επιδιώκεται κατ’ αυτάς η διεύρυνσις των οδών δια της τροποποιήσεως του σχεδίου πόλεως.

ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΔΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Μεταδίδεται εκ Καλύμνου ότι κατόπιν τηλεγραφήματος της Νομαρχίας, ήρχισαν υπό συνεργείων του Δήμου της νήσου, εργασίαι επισκευής των κρηπιδωμάτων του λιμένος και τμημάτων της παραλιακής οδού τα οποία είχον υποστή ζημίας εκ της θαλασσοταραχής της 12ης του παρελθόντος μηνός. Επίσης ήρχισεν η εκτέλεσις αντιπλημμυρικών έργων εις τας παραλιακάς περιοχάς της Καλύμνου. Άπαντα τα έργα εκτελούνται δια Κυβερνητικών έργων.

ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΙΝ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Δι’ επιστολής του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Χιπωάκης τονίζει ότι κατά τον νόμον το Δημοτικόν Συμβούλιον συνέρχεται υποχρεωτικώς εντός των πρώτων ημερών εκάστου μηνός και ζητεί όπως το Συμβούλιον συγκληθή υπό του Προέδρου του.

Η ΑΤΕ ΧΟΡΗΓΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΕΙΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥΣ ΚΙ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΑΣ
Τα υποκαταστήματα Δωδεκανήσου της Αγροτικής Τραπέζης εξουσιοδοτήθησαν υπό του Κεντρικού όπως αναλόγως των τομικών αναγκών χορηγούν οικονομικάς ενισχύσεις εις τους καλλιεργητάς ελαιών και αμπέλων, δια την αντιμετώπισιν των καλλιεργητικών εξόδων.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΗ Ο ΠΙΝΑΞ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 1960
Σήμερον συνέρχεται εις συνεδρίασιν το Συμβούλιον του Νομαρχιακού Ταμείου Δωδεκανήσου προκειμένου να εξετάση πίνακα των προς εκτέλεσιν Μέσων Τουριστικών, γεωργικών και εξυγιαντικών έργων, και να προβή εις έγκρισιν αυτών, ώστε να αρχίση η κατασκευή των το ταχύτερον.
Το Συμβούλιον του Νομαρχιακού Ταμείου ενέκρινε την παρελθούσαν εβδομάδα τον τελικόν πίνακα εκτελεστέων έργων κατά το τρέχον έτος εις την περιφέρειαν, εκ του προγράμματος Μικρών Κοινωφελών.

ΗΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΝ ΕΛΑΙΟΚΛΑΔΕΥΜΑΤΩΝ
Ήρχισε λειτουργούν από χθες το σχολείον βραχείας διαρκείας δια κλαδεύματα ελαίας, εις τας εγκαταστάσεις της Σχολής Καλαμώνος. Την πρώτην συγκέντρωσιν των αγροτών οι οποίοι θα φοιτήσουν επί ένα μήνα εις το σχολείον, παρηκολούθησαν ο Διευθυντής Γεωργίας Δωδεκανήσου, ανώτεροι υπάλληλοι των γεωργικών υπηρεσιών και εκπρόσωποι των γεωργικών συνεταιρισμών.

ΠΕΜΠΤΗ Η ΓΡΑΜΜΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕΩΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΠΙΒΑΤΩΝ
354.000 ΑΤΟΜΑ ΕΤΑΞΕΙΔΕΥΣΑΝ ΤΟ 1959

Συμφώνως προς επίσημα στατιστικά στοιχεία, δια των ατμοπλοίων της γραμμής Δωδεκανήσου-Πειραιώς εταξείδευσαν κατά την διάρκειαν του παρελθόντος έτους 354.000 άτομα. Από απόψεως αριθμού επιβατών η γραμμή Δωδεκανήσου καταλαμβάνει την πέμπτην θέσιν, μετά τας τοιαύτας Αργοσαρωνικού, Κρήτης, Σάμου, και Χίου, Μυτιλήνης και προ των γραμμών Κέρκυρας, Επτανήσου, Πελοποννήσου και Κυκλάδων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...