Ι. Παππάς: Με σύμπραξη και συνεργασία η νομοθετική παρέμβαση για τα δάνεια της τράπεζας Δωδεκανήσου

Ι. Παππάς: Με σύμπραξη και συνεργασία η νομοθετική παρέμβαση για τα δάνεια της τράπεζας Δωδεκανήσου

Ι. Παππάς: Με σύμπραξη και συνεργασία η νομοθετική παρέμβαση για τα δάνεια της τράπεζας Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 247 ΦΟΡΕΣ

Μετά από μια σειρά επαφών του βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά μαζί με τους παραγωγικούς φορείς της Δωδεκανήσου, με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον αρμόδιο υφυπουργό για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος κ. Γιώργο Ζαββό, τον υφυπουργό ανάπτυξης κ. Παπαθανάση και την πρόεδρο της PQH κ. Xριστίνα Παπακωνσταντίνου, πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του βουλευτή, σύσκεψη των φορέων της Δωδ/σου με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα με αντικείμενο την διευθέτηση των δανείων και την προστασία των δανειοληπτών της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας της Δωδεκανήσου.

Στην προγραμματισμένη σύσκεψη με τον κ. Στουρνάρα συμμετείχαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Πάππου, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Ζωγραφίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και γενικός γραμματέας της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Μπόνης και ο νομικός σύμβουλος κ. Στέργος Κασέκας.

Στη συνάντηση προσήλθαν επίσης ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Β. Υψηλάντης με την πρόεδρο της PQH κ. Xριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Στην πολύωρη και εποικοδομητική συζήτηση ο κ. Παππάς εξέθεσε καταρχάς την σοβαρή κατάσταση που επικρατεί για τους χιλιάδες δανειολήπτες και τις επιχειρήσεις, από τις αφόρητες πιέσεις και υπέρογκες απαιτήσεις της PQH, που λειτουργεί ως «Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής».

Επιπλέον εξήγησε στον κ. Στουρνάρα ότι δεν φέρουν ευθύνη οι δανειολήπτες και μεριδιούχοι της Τράπεζας Δωδεκανήσου στο ότι βρίσκεται η τράπεζα υπό καθεστώς εκκαθάρισης αλλά δυστυχώς επιπλήττονται για την επιλογή τους να στηρίξουν το δωδεκανησιακό τραπεζικό ίδρυμα.

Είναι απόλυτη και άμεση ανάγκη η νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε να εφαρμοστεί το κανονιστικό πλαίσιο της τράπεζας της Ελλάδος και να ρυθμιστούν τα δάνεια των Δωδεκανησίων στα πλαίσια που γίνονται ρυθμίσεις και στις συστημικές τράπεζες, ήτοι μέχρι και σε βάθος 20ετίας, ανάλογα την περίπτωση. Πρόκειται για μια δίκαιη παρέμβαση, καθώς ο εκκαθαριστής εκμεταλλευόμενος το νομοθετικό κενό που υπάρχει, λειτουργεί εις βάρος των δανειοληπτών, προκειμένου να επισπεύσει την εκκαθάριση.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ανέφερε την ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση η οποία θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με όλους τους παραγωγικούς φορείς ώστε να προστατευθούν οι δανειολήπτες και οι μεριδιούχοι της τράπεζας Δωδεκανήσου αλλά και των άλλων συνεταιριστικών τραπεζών που βρίσκονται υπό εκκαθάριση.

Σε αυτό το πλαίσιο ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς σε συνεννόηση ήδη με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, ξεκινάει νομοθετική πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς της Δωδεκανήσου και σύμπραξη με συναδέλφους βουλευτές και άλλων νομών που υπάρχουν συνεταιριστικές τράπεζες υπό εκκαθάριση, όπως η Αχαϊκή, η Πανελλήνια κτλ, ώστε να γίνει κοινή νομοθετική παρέμβαση με τεκμηριωμένη αιτιολογική έκθεση. Για την συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος είναι

απαραίτητη η σύμπραξη και η συνεργασία των παραγόντων του τόπου μας με παράγοντες άλλων περιοχών που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα ζητήματα.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας

Ερώτηση 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη ίδρυσης Ιατρικού Συλλόγου Καρπάθου και Κάσου

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, κ. Fariz Rzayev