Δίκη Τοπαλούδη: Ξέσπασε ο πατέρας  της Ελένης και η Εισαγγελέας της έδρας

Με εντάσεις αλλά και παρατηρήσεις από την πλευρά της Εισαγγελέως της έδρας, σε βάρος του Αλβανού κατηγορουμένου ο οποίος γέλασε την ώρα της ακροαματικής διαδικασίας, συνεχίστηκε χθες η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Η στενή φίλη της Ελένης, Αριάδνη Λειβαδίτη, ήταν η δεύτερη μάρτυρας, που κλήθηκε να καταθέσει στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Γιώτας Ρουγκαλά στο reader.gr, η Λειβαδίτη,  γνωριζόταν με την Ελένη από το 2015 αλλά η ίδια έφυγε τον Σεπτέμβριο του 2017 απο τη Ρόδο, όταν αποφοίτησε από τη σχολή της. Ωστόσο διατηρούσαν συχνές επαφές και μιλούσαν συχνά τηλεφωνικά.

Για το βράδυ που δολοφονήθηκε η Ελένη Τοπαλούδη, η κυρία Λειβαδίτη περιέγραψε  «Την ώρα που μιλούσαμε άκουσα κάποιον να χτυπάει την πόρτα. Όσο μιλούσαμε, φαινόταν κάπως αφηρημένη και μου είπε ότι της έστελνε μηνύματα το παιδί που είχε γνωρίσει (ο Α.Λ.), με το οποίο είχαν βγει μια φορά και είχαν συνευρεθεί ερωτικά. Τη ρώτησα ποιος ήταν, δίστασε να μου απαντήσει και της είπα να μην ανοίξει γιατί ήταν αργά. Δεν περίμενε κάποιον. Μου είπε «θα είναι αυτός που μου στέλνει μηνύματα, θα ήρθε να με πάρει να πάμε για σουβλάκια». Της είπα να προσέχει και θα τα λέγαμε την επόμενη ημέρα. Μου έστειλε ένα μήνυμα το βράδυ αλλά εγώ κοιμόμουν και το είδα το πρωί. Μου είχε γράψει να την πάρω σε μια ώρα» είπε αρκετά φορτισμένη.

Περιέγραψε την Ελένη Τοπαλούδη ως «ένα χαρούμενο παιδί, ούτε ψέματα δεν μπορούσε να πει, ήταν η χαρά της ζωής» ενώ είπε ότι έκαναν περιστασιακά χρήση ινδικής κάνναβης. «Ήταν καλοκάγαθη και νόμιζε ότι όλος ο κόσμος ήταν καλός σαν κι εκείνη» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση της Εισαγγελέως για ένα μήνυμα που ο κατηγορούμενος Α.Λ. ισχυρίζεται ότι έλάβε από την Ελένη Τοπαλούδη και ήταν πρόσκληση για ερωτική επαφή με τον ίδιο και έναν φίλο του, η φίλη της Ελένης έβαλε τα κλάματα και είπε: «δεν το ξέρω, αλλά δεν το πιστεύω, δεν ήταν τέτοιο κορίτσι».

Η μάρτυρας ρωτήθηκε από την Εισαγγελέα για τον βιασμό της Ελένης σε προγενέστερο χρόνο στην περιοχή Αρχάγγελος της Ρόδου και είπε ότι «από τότε και μετά ήταν απόμακρη και με μένα, την άκουγα φοβισμένη, δεν έκανε μήνυση γι' αυτό, φοβόταν μην της κάνουν κακό αλλά δεν μου είχε πει κάτι περισσότερο».

Τι κατέθεσε ο άνθρωπος που τους είδε για τελευταία φορά
Με την κατάθεση του Βασίλη Καλυβόπουλου, γνωστού του κατηγορούμενου Μ.Κ. από τη Ρόδο, ξεκίνησε η τρίτη ημέρα της δίκης για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018.
Ο κ. Καλυβόπουλος, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τους δύο κατηγορούμενους μαζί με την Ελένη Τοπαλούδη λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία της φοιτήτριας.

Όπως περιέγραψε: «Τους είδα το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου γύρω στις 12 το βράδυ έξω από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διατηρώ στην Κάλαθο της Ρόδου. Βγήκα έξω από το σπίτι μου και ήταν παρκαρισμένο το φορτηγάκι, μέσα στο οποίο ήταν ο Μ.Κ., ο Α.Λ. και η Ελένη. Ο Α.Λ. ήταν στη θέση του οδηγού, ο Μ.Κ απέξω στη θέση του οδηγού και η Ελένη στη θέση του συνοδηγού. Δεν είδα κάτι ύποπτο, μου φάνηκαν ευδιάθετοι αλλά η κοπέλα ήταν στο κάθισμα του συνοδηγού ανέκφραστη. Τους είδα πηγαίνοντας και γυρίζοντας από το χωριό, αυτό διήρκεσε περίπου 10 λεπτά. Μιλήσαμε με τον Μ.Κ. Όταν είδα στην τηλεοράση, μετά από δύο ημέρες ότι αγνοείτο η Ελένη, συνέδεσα στο μυαλό μου το βράδυ που τους είχα δει και κατάλαβα ότι ήταν πριν από το περιστατικό».

Ξέσπασε ο πατέρας της Ελένης
Ξέσπασε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, κατά την τρίτη ημέρα της δίκης για το βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο το Νοέμβριο του 2018.

Ο ίδιος, αντέδρασε με αφορμή ερώτηση της υπεράσπισης στον τελευταίο άνθρωπο που είδε την Ελένη μαζί με τους κατηγορούμενους το βράδυ του εγκλήματος.
Η υπεράσπιση του Μ.Κ. ρώτησε τον μάρτυρα αν του δόθηκε η εικόνα ότι και οι τρεις είχαν συμφωνήσει να πάνε κάπου μαζί μετά και αυτό εξόργισε τον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, που φωναξε: «Τι λέτε; το κορίτσι μου είχε αναμμένο το πλυντήριο! Το είχε αναμμένο. Τι λέτε;» εννοώντας ότι η κόρη του δεν είχε σχέδια για το βράδυ και είχε σκοπό να γυρίσει γρήγορα στο σπίτι της το βράδυ της δολοφονίας της.

Η δίκη ξεκίνησε με καθυστέρηση
Με καθυστέρηση περίπου 40 λεπτών ξεκίνησε χθες η δίκη. Στο δικαστήριο δεν παρέστη ο κατηγορούμενος Μ.Κ. από τη Ρόδο, ο οποίος, κατά δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισής του, Θεόδωρου Μαντά, βρίσκεται «υπό ιατρική παρακολούθηση με βαριά φαρμακευτική αγωγή στο ιατρείο της φυλακής. Είναι σε καταστολή και κοιμάται 20 ώρες την ημέρα. Υπάρχει κοινή συνταγογράφηση νευρολόγου και ψυχιάτρου».
Η εισαγγελέας ζήτησε έγγραφο του θεράποντος ιατρού από τη φυλακή και έπειτα από ολιγόλεπτη διακοπή, η Πρόεδρος ενημέρωσε ότι υπήρξε επικοινωνία με τους αρμοδίους και εντός της ημέρας θα φτάσει στην κατοχή τους.
Στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου κάθισε χθες  ο πατέρας της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη, κ. Ιωάννης ενώ η μητέρα της παρέμεινε στον αύλειο χώρο του Εφετείου.

Εκνευρίστηκε η Εισαγγελέας
Εκνευρίστηκε με τον κατηγορούμενο Α.Λ. η Εισαγγελέας, όταν αυτός γέλασε κατά τη διάρκεια της δίκης.
Ειδικότερα,  όταν η μάρτυρας κατέθεσε ότι της είχε ξαναμιλήσει για τον Αλέξανδρο και της είχε πει ότι της φαινόταν καλό παιδί, η εισαγγελέας σχολίασε:

«Σας είπε ότι είναι καλό παιδί; Εκ πρώτης όψεως έτσι φαίνεται» και όταν ο κατηγορούμενος Α.Λ. γέλασε η Εισαγγελέας σε έντονο ύφος τού είπε: «Γελάτε; Τολμάτε και γελάτε; Είστε προκλητικός, σας έχουν απαθανατίσει όλα τα κανάλια να γελάτε». Η Εισαγγελέας εκνευρίστηκε και με τη μάρτυρα όταν, κατά την κατάθεσή της,  είπε ότι έλαβε μήνυμα από την Ελένη Τοπαλούδη το βράδυ της δολοφονίας της.
«Μου έστειλε ένα μήνυμα το βράδυ αλλά εγώ κοιμόμουν και το είδα το πρωί. Μου είχε γράψει να την πάρω σε μια ώρα» κατέθεσε χαρακτηριστικά η Λειβαδίτη. Η Εισαγγελέας ήταν επικριτική προς τη μάρτυρα για το ότι δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση και δεν ενήργησε όπως θα έπρεπε.  «Ζήτησε βοήθεια και δυστυχώς τη ζήτησε από εσάς», σχολίασε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020.