Σημαντική αρχή για την κατασκευή αθλητικών έργων στα νησιά μας

Μια σημαντική αρχή για την κατασκευή αθλητικών έργων στην περιοχή μας έγινε χθες το απόγευμα στο γραφείο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, όπου και υπεγράφη το «Μνημόνιο Συνεργασίας» της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου με το Υπουργείο Πολιτισμού κι Αθλητισμού, κατά την επίσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη, υφυπουργού Αθλητισμού, στο νησί μας.

Βάσει των όσων ειπώθηκαν, πρώτο μέλημα είναι να δρομολογηθούν οι διαδικασίες κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή του Αρχαγγέλου. Είναι ένα έργο που τα τελευταία χρόνια παραμένει στο προσκήνιο με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες από τον Αρχάγγελος ΑΣΚ, για την ανάπτυξη του μπάσκετ και όχι μόνο, στην περιοχή της Νότιας Ρόδου.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος στάθηκε περισσότερο στην καλή σχέση με το Υπουργείο και τον Λευτέρη Αυγενάκη, όπως και στο ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη στη χώρα που υλοποιεί πρόγραμμα συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να τις παραδώσει ασφαλείς στη νεολαία. Χαρακτηριστικά ανέφερε κι έργα σε μικρά νησιά, όπως η Κύθνος και οι Λειψοί, ενώ σκοπός της πολυεπίπεδης συνεργασίας είναι να μην υπάρχει το εμπόδιο της γραφειοκρατίας για την προαγωγή του αθλητισμού σε κάθε σημείο της Περιφέρειας.

Ο Αντώνης Καμπουράκης αναφέρθηκε στη φιλία με τον Λευτέρη Αυγενάκη με την ιδιότητα του υπουργού μα πάνω απ’ όλα του ανθρώπου, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η νεολαία στην περιοχή μας διψά γι’ άθληση κι έχει ανάγκη τα έργα, ώστε να ενθαρρυνθούν γενικώς οι πολίτες και να προάγουν το «ευ αγωνίζεσθαι». Ήδη στον ΔΟΠΑΡ, όπως συνέχισε, έχουν γίνει συναντήσεις για την ανάπτυξη, όταν και διαπιστώθηκε πως στη Ρόδο καλλιεργούνται πολλά αθλήματα και όχι μόνο τα γνωστότερα στους περισσότερους. Ο Αντώνης Καμπουράκης ευχαρίστησε τον Λευτέρη Αυγενάκη για την έμπρακτη στήριξη, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το κλειστό γυμναστήριο στον Αρχάγγελο, αφού έτσι δεν μένει κανένας στα λόγια, αλλά κάνει πράξεις.

Όταν ο Λευτέρης Αυγενάκης πήρε το λόγο χαρακτήρισε τον Γιώργο Χατζημάρκο  αποτελεσματικό περιφερειάρχη και τον Αντώνη Καμπουράκη οραματιστή δήμαρχο στο νησί και συνεχάρη την Περιφέρεια για το πρόγραμμα το σχετικό με τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Μάλιστα σημείωσε πως μέχρι να πάρει τα στοιχεία στα χέρια του δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρχουν τόσο σημαντικά αποτελέσματα. Η συνένωση δυνάμεων για να «τρέξουν» ταχύτατα οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων είναι κάτι πολύ σημαντικό, σύμφωνα με τον υφυπουργό, με πρώτο και κύριο αυτό στον Αρχάγγελο, αφού υπάρξουν οι απαραίτητες μελέτες για τη δημοπράτηση. Μάλιστα αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» που προωθεί η κυβέρνηση, για να δημιουργηθούν τα σωστά πρότυπα στους νέους, συμμετέχοντας σ’ αυτό άνθρωποι με διακρίσεις στον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο. Σημαντική ήταν επίσης από την πλευρά του η στήριξη και η διεκδίκηση διοργανώσεων από την Περιφέρεια, αφού και σ’ αυτό γίνεται σημαντική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια.