…Μπαράζ παραιτήσεων έχουμε, το τελευταίο διάστημα, στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Ρόδου (ΠΟΔΡ), γεγονός που αφενός καταδεικνύει τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, τόσο οικονομικά όσο και από πλευράς Διοίκησης και αφετέρου τη δυσπραγία που, αναπόφευκτα, δημιουργείται όσο αφορά στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι.

Ως γνωστόν, η παραίτηση του τελευταίου προέδρου που ορίστηκε, του κ. Μανόλη Μακρή, ήρθε να επιβεβαιώσει την «ηλεκτρική καρέκλα» στην οποία έχει μετατραπεί τελευταία η Προεδρία του ΠΟΔΡ καθώς, όπως διεφάνη και από την επιστολή παραίτησής του, είναι τέτοιο το “βάρος” της οικονομικής διαχείρισης με τις οφειλές ύψους 800 χιλιάδων ευρώ που έχει αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός, ώστε, όπως αναφέρει, να υπάρχει ο κίνδυνος ακόμη και να επιβαρυνθεί προσωπικά ο Πρόεδρος.

Η παραίτηση του κ. Μακρή, υπενθυμίζεται ότι ακολούθησε αυτήν του προκατόχου του, του κ. Παπαντωνίου ενώ, την ίδια ημέρα είχε γίνει γνωστό ότι μαζί του παραιτήθηκε και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Νίκος Κωνσταντινίδης.

Χθες, όμως, έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε από τη θέση της Αντιπροέδρου του ΠΟΔΡ και η κα Ροδούλα Σαρικά Κουμπιάδη.

Εν τω μεταξύ, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή, οπότε και γνωστοποιήθηκε η παραίτηση των κ.κ. Μακρή και Κωνσταντινίδη, δεν έγινε καμία περαιτέρω συζήτηση για το θέμα πέραν του ότι εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος, κ. Χατζής Χατζηευθυμίου να τους αντικαταστήσει. Ωστόσο, εύλογο είναι ότι, αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο και από τότε που έπαψε να υπάρχει Αντιδημαρχία Πολιτισμού, δημιουργήθηκε για κάποιο διάστημα ένα «κενό Διοίκησης» στον Οργανισμό που σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, κάνει την παραγωγή πολιτιστικού έργου ιδιαίτερα δύσκολη, αν όχι απαγορευτική.

Το κενό στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αναμένεται να γίνει περισσότερο έντονο τους επόμενους μήνες αφού μέχρι στιγμής πλην ecofilms δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα άλλο-ούτε συναυλίες, ούτε θεατρικές παραστάσεις που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον για ντόπιους αλλά και επισκέπτες. Όσο αφορά στη Διοίκηση, μέχρι να ορισθεί νέος Πρόεδρος, προφανώς την έχει ο πολιτικός προϊστάμενος που είναι ο Δήμαρχος, ο οποίος, όμως, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, είναι επιφορτισμένος με πάρα πολλές αρμοδιότητες.