Ο μονομάχος μέσα σου

Γράφει ο Χρήστος Κουμαραδιός
Oμιλητής εμψύχωσης συλλόγου Kαρκινοπαθών Ρόδου

 

Έχεις εγκαταλείψει τους στόχους σου; Ίσως κάποιοι ναι και αν σας ρωτήσουν γιατί, δεν έχετε απάντηση, πάρα μόνο κατηγορίες προς τους άλλους και μηδέν ευθύνη πάνω σας. Είμαστε “μονομάχοι”, διότι έχουμε αυτή τη  δύναμη μέσα μας, να μαχόμαστε μόνοι μας άμα χρειαστεί. Μπορούμε να πετυχαίνουμε ατομικούς στόχους, δίχως βοήθεια και δίχως στήριξη. 

Οι στόχοι δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο για αρχή, άλλωστε για να φτάσουμε στους μεγάλους στόχους, πρώτα περνάμε από μικρότερους.

Οι μικρότεροι στόχοι μας δίνουν αυτοπεποίθηση, αυτή την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε, διότι οι στόχοι είναι και δοκιμασίες, για το πόσο το θέλουμε και για πού θα φτάναμε για αυτό.

Μέσω στόχων δημιουργείς τον “μονομάχο» μέσα σου και έναν ηγέτη μίας μελλοντικής ομάδας, άλλωστε ένας ηγέτης δεν γεννιέται, αντιθέτως δημιουργείται μέσω συνθηκών και σωστών επιλογών. «Μονομάχος» είναι αυτός που μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε συνθήκη, σε κάθε στιγμή της ζωής τους, αυτός που αναγνωρίζει το λάθος και γίνεται καλύτερος, αυτός που χάνει και ξανασηκώνεται, αυτός που θα του πουν όχι και θα συνεχίσει σε άλλο μονοπάτι και αυτός που το αρνητικό ξέρει να το αντιστρέφει σε θετικό.

“Μονομάχος” είναι μια μάνα ή ένας πατέρας, που μεγάλωσε τα παιδιά μόνος/ μόνη του/της, “μονομάχος” είναι αυτός που έφτιαξε την ζωή μόνος του, “μονομάχος” είναι αυτός που πέτυχε, ενώ όλοι του είπαν ότι δεν μπορείς και “μονομάχος” είναι όποιος τόλμησε να κάνει κάτι για τον εαυτό του, ενώ όλοι οι άλλοι δείλιασαν να κάνουν έστω και την προσπάθεια.