Το σκάκι αναδεικνύεται στη Ρόδο

Ολοκληρώθηκαν οι Ομαδικοί Σχολικοί Αγώνες σκακιού της Δωδεκανήσου, με συμμετοχές από τα Δημοτικά και Γυμνάσια που συνδιοργάνωσαν ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «Ιππότης» και η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Κορνήλιος Καστοριάδης» στη Ρόδο, την περασμένη Κυριακή.

Οι 100 μαθητές-μαθήτριες που πήραν μέρος, αγωνίστηκαν κατά σχολικό επίπεδο (Δημοτικά, Γυμνάσια),  προκειμένου να αναδειχτούν οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου στην κάθε κατηγορία.

Προσκλήθηκαν οι πολιτικοί φορείς του Δήμου και της Περιφέρειας καθώς και οι βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν τον όμιλο και απέδωσαν τα βραβεία στα παιδιά ο Μάνος Κόνσολας ως  υφυπουργός Τουρισμού, Βουλευτής Δωδεκανήσου και η καθηγήτρια Αικατερίνη Φραντζή, Πρόεδρος Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός, εξήρε το έργο του ομίλου και επισήμανε τα οφέλη που το σκάκι προσφέρει στα παιδιά, βοηθώντάς τα να γίνουν πιο σωστοί πολίτες. Τόνισε επίσης τη θετική στάση του για τη συνδιοργάνωση υπό την αιγίδα του Υπουργείου μεγάλης σκακιστικής εκδήλωσης στο νησί της Ρόδου.

Ο αντιπρόεδρος του ομίλου Νίκος Βασιλάκης συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν, τους μικρούς σκακιστές και τους γονείς τους. Ευχαρίστησε τους πολιτικούς και πολιτειακούς εκπροσώπους για την αμέριστη συμπαράστασή τους, καθώς και τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, δια μέσου της Προέδρου  του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών για τη συνδιοργάνωση.

Τέλος, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του ομίλου που για μία ακόμα φορά αφιλοκερδώς προσέφεραν τη βοήθειά τους ως επιστέγασμα της οποίας ήταν η άριστη αυτή διοργάνωση για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά.

Τα αποτελέσματα:

Δημοτικά

1. Α ΟΜ 2ου ΔΗΜ ΡΟΔΟΥ (13 MP3/0Res.)

 

 

 

 

 

 

2. Α ΟΜ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ (11 MP3/0 Res.)

 

 

 

 

 

3. Β ΟΜ ΔΗΜ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ (9 MP3 /0Res.)

 

 

 

 

 

 

4. ΠΑΣΤΙΔΑΣ (9 MP3/0 Res.)

 

 

 

 

 

 

 

5. 1η ΜΕΙΚΤΗ (9 MP3/0 Res.)

 

 

 

 

 

 

 

6. Α ΟΜ ΔΗΜ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ (8 MP3/0 Res.)

 

 

 

 

 

 

7. ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ (7 MP3/0 Res.)

 

 

 

 

 

 

 

8. Β ΟΜ 2ου ΔΗΜ ΡΟΔΟΥ (7 MP3/0 Res.)

 

 

 

 

 

 

9. 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ (6 MP3/0 Res.)

 

 

 

 

 

 

 

10. 2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ (6 MP3/0 Res.)

 

 

 

 

 

 

 

 

11. Β ΟΜ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ (4 MP3/0 Res.)

 

 

 

 

 

 

12. Α ΟΜ 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΟΔΟΥ (3 MP3/0 Res.)

 

 

 

13. ΙΑΛΥΣΟΥ (3 MP3/0 Res.)

 

 

 

 

 

 

 

14. Β ΟΜ 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΟΔΟΥ (3 MP3/0 Res.)

 

 

 

Γυμνάσια

1. Α ΟΜ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ (9 MP3/0Res.)

 

 

 

2. ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ (6 MP3/0 Res.)

 

 

 

 

3. 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ (3 MP3/0 Res.)

 

 

 

 

4. Β ΟΜ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ (0 MP3/0 Res.).