Ένα ποίημα για την Ελένη Τοπαλούδη

Μια στιγμή ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης, δάκρυσαν πολλά μάτια, όταν η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, Κυριακή Αρμουτίδου, παρέλαβε από την πρόεδρο του Συλλόγου-Καρκινοπαθών και Σπάνιων Παθήσεων Έβρου Εύη Ορφανού ένα ποίημα που έγραψε ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ εις μνήμην Ελένης Τοπαλούδη η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου Ρόδου "ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ" Αναστασία Σταυριανού.

Ο τραγικός θάνατος της Ελένης Τοπαλούδη άγγιξε ευαίσθητες χορδές στη ροδίτικη κοινωνία, που αναζητά το δικό της τρόπο εξιλέωσης για ένα βαρύ έγκλημα που την πλήγωσε και θα την πληγώνει! Μέσα από το ποίημά της η Αναστασία Σταυριανού εκπέμπει βαθιά μηνύματα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Μια δυνατή στιγμή για την οποία δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, που εξελίχθηκε σε μια εκδήλωση μνήμης για την Ελένη και ολόθερμης υποστήριξης της οικογένειας Τοπαλούδη, που σηκώνει το δικό της Σταυρό με την ευχή όλων μας να βρει τη δύναμη και το κουράγιο και τη γαλήνη της μέσα από μια φοβερή τρικυμία που έμελλε να αλλάξει για πάντα τη ζωή τους.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν οι δύο σύλλογοι που δημιούργησαν πραγματικές γέφυρες αλληλεγγύης για τις δυο κοινωνίες που δοκιμάζονται με τον ίδιο τραγικό τρόπο από ένα συγκλονιστικό έγκλημα, που δυστυχώς δείχνει ένα επαχθές εσωτερικό πρόσωπο της νεοελληνικής κοινωνίας που μας τρομάζει και θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας! Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές μιας όμορφης και ανθρώπινης πρωτοβουλίας!

(Από το ΒΟΡΕΑΣmagazin)