Τέσσερις νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα στα Δωδεκάνησα μέσα σε 45 ημέρες

Τέσσερις νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα στα Δωδεκάνησα μέσα σε 45 ημέρες

Τέσσερις νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα στα Δωδεκάνησα μέσα σε 45 ημέρες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2026 ΦΟΡΕΣ

Θλιβερός ο απολογισμός των πρώτων εβδομάδων του 2020

«Εμπόλεμη» συνεχίζει να είναι η κατάσταση στους δρόμους των νησιών μας, καθώς μέσα σε χρονικό διάστημα 45 ημερών, έχασαν τη ζωή τους 4 συνάνθρωποί μας ενώ στο νοσοκομείο ως τραυματίες μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 50.

Οι αριθμοί προκαλούν ανατριχίλα και έντονο προβληματισμό, αλλά δυστυχώς, η κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κόκκινο» αφού τα τροχαία ατυχήματα, ειδικά στο νησί της Ρόδου, εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Το πρωί της Κυριακής, στο νησί της Κω ένας ακόμα συμπολίτης μας, 70 ετών, έχασε τη ζωή του, όταν το ποδήλατο που οδηγούσε, παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 49χρονος. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματισεί θανάσιμα ο ποδηλάτης, γνωστός οδοντίατρος στο νησί της Κω, που κατάγονταν από την Κάλυμνο.

Σημειώνεται ότι την 1η Φεβρουαρίου σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έχασαν τη ζωή τους δύο ακόμα γυναίκες. Η 43χρονη Ελένη Χατζηκυριαζή από τη Σορωνή και η φίλη της (εξέπνευσε λίγες μέρες αργότερα) Ζωή Αλαφάκη, 27 ετών.

Επίσης, στο νησί της Λέρου έχασε τη ζωή του στις 10 Ιανουαρίου σε τροχαίο δυστύχημα και ένας 19χρονος κάτοικος του νησιού.

Πέρυσι, η περιοχή της Δωδεκανήσου θρήνησε 22 συνολικά νεκρούς στους δρόμους των νησιών μας και πάνω από 350 τραυματίες που διακομίστηκαν στα νοσοκομεία με ασφθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται η λήψη άμεσων μέτρων, με πρόσθετους ελέγχους από την Τροχαία, με ειδικές κάμερες ταχύτητας, αλλά κυρίως να επαναπροσδιορίσουν οι οδηγοί τη συμπεριφορά τους στους δρόμους των νησιών μας και να κατανοήσουν ότι ακόμα και το παραμικρό λάθος ή παραβίαση του ΚΟΚ κοστίζει ζωές.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο