Α. Καμπουράκης: “H ευκαιρία για τη Ρόδο είναι τώρα”

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αναδειχθεί η Ρόδος σε πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης και να διασφαλίσει για τους κατοίκους του νησιού ένα καλύτερο επίπεδο ποιότητας ζωής στην καθημερινότητά τους.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η ευκαιρία είναι τώρα, “τώρα που τελείωσαν οι εμμονές και οι ιδεοληψίες που μας κρατούσαν πίσω” όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Συγκεκριμένα, στον χαιρετισμό του ο κ. Καμπουράκης επεσήμανε τα εξής:
“Στην αφετηρία της καινούργιας χρονιάς, ευχή όλων μας είναι να αποδειχθεί παραγωγική για τον τόπο μας, χρονιά δημιουργίας και ελπίδας. Στόχος της Δημοτικής Αρχής δεν είναι άλλος από το να αναδείξουμε τη Ρόδο σε πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης και να διασφαλίσουμε για τους συμπολίτες μας ένα καλύτερο επίπεδο ποιότητας στην καθημερινότητά τους.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως η ευκαιρία είναι τώρα. Τώρα που τελείωσαν οι εμμονές και οι ιδεοληψίες που μας κρατούσαν πίσω. Τώρα που στεκόμαστε πάνω στο θετικό momentum του τέλους της δημοσιονομικής κρίσης αλλά και στο θετικό momentum της πολιτικής αλλαγής που αποφάσισαν οι πολίτες.

Με πρωθυπουργό και κυβέρνηση εξαιρετικά ευρείας αποδοχής. Μεθοδική και οργανωμένη, με τεχνοκρατική συγκρότηση αλλά και υψηλό πολιτικό αισθητήριο, μας έχει δώσει ήδη το στίγμα μιας σοβαρής διακυβέρνησης που επικεντρώνεται στην ουσία και στο μόνιμο αποτέλεσμα και όχι σε κάποιες εφήμερες εντυπώσεις.

Η ευκαιρία είναι τώρα που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ κάνει πράξη τη μεγάλη στροφή προς την ανάπτυξη, αποκαθιστά την αξιοπιστία της χώρας και δημιουργεί τις ευκαιρίες για προσέλκυση επενδύσεων σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Τα καλά αποτελέσματα άρχισαν ήδη να φαίνονται. Επιστροφή στις αγορές με ιστορικά χαμηλό κόστος δανεισμού. Επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομίας. Εκκίνηση της φορολογικής ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την προσπάθεια δημιουργίας ενός σταθερού υποστηρικτικού πλαισίου για το επιχειρείν, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα μεγάλο αναπτυξιακό κύμα.

Προσβλέπουμε λοιπόν με εμπιστοσύνη στις προσπάθειες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Ο ευλογημένος τόπος μας έχει μεγάλα πλεονεκτήματα και είναι, επιτέλους, η ώρα να αξιοποιηθούν υπεύθυνα για να προσφέρουν εισοδήματα, θέσεις δουλειάς και ευημερία στην τοπική κοινωνία. Είμαστε αισιόδοξοι. Με σχέδιο, με πρόγραμμα, με την καλή συνεργασία όλων, μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη διαφορά και να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών.

Το να επιτύχει αυτή η κυβέρνηση δεν είναι κομματικός στόχος. Είναι εθνική ανάγκη. Ανάπτυξη σημαίνει εθνική ισχύς κι έχει μεγάλη σημασία μπροστά στις γεωπολιτικές προκλήσεις των καιρών.

Ανάπτυξη σημαίνει κοινωνική συνοχή κι αυτό έχει επίσης πολύ μεγάλη σημασία τώρα που χρειάζεται να είμαστε οι Έλληνες ενωμένοι περισσότερο από ποτέ. Η ανάπτυξη είναι για όλους και γι' αυτό όλοι πρέπει να συμβάλλουμε με ευθύνη σε αυτή την κατεύθυνση.

Με αυτές τις σκέψεις θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλες και όλους. Γεμάτη υγεία, αγάπη και προκοπή για σας και τις οικογένειές σας”.