Η κολύμβηση ως μάθημα στα δημοτικά σχολεία

Ανακοίνωση για τη διδασκαλία της κολύμβησης σε 14 σχολεία και σε μαθητές-μαθήτριες της Γ’ Τάξης ως μάθημα στο πλαίσιο της φυσικής αγωγής εξέδωσε η Διεύθυνση Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά:
«Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 άρχισε να διδάσκεται, για πρώτη φορά το αντικείμενο  της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής  στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου. Το μάθημα  θα διδάσκεται στους μαθητές της Τρίτης (Γ΄)  δημοτικού σε 14 σχολεία της Ρόδου με συμμετοχή άνω των 300 μαθητών.

Σκοπός της διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας, στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού και την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο. Η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, αποτελούν παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

Για την οργάνωση και υλοποίηση του μαθήματος , αρμόδια είναι η Υπεύθυνη  Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Α/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου Κα Επισκόπου Ευμορφία.   Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου ορίστηκε ως Συντονίστρια Κολύμβησης η  Κα Γκέκα Χαρίκλεια. Για τη διδασκαλία του μαθήματος   προσλήφθηκαν ως  ωρομίσθιοι  Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος οι:   ο κος Λαός Μιχάλης, ο κος Παληκαράς Επαμεινώντας  και ο κος Λάππας Απόστολος”.