Ηρακλής Μαριτσών - ΑΟ Πυλίου: Κι οι δυο τους έχουν αδυναμίες, γι’ αυτό μας αρέσουν…

Έχουμε να δούμε ακόμα …πολλά μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας και να αναδειχθεί επιτέλους ο φετινός πρωταθλητής.

Πάντως έγινε ένας  ψιλοχαμός προχθές, λόγω της νίκης του Διγενή στα Μαριτσά και του ΑΕΡΑ στ’ Αφάντου με τον Φοίβο. Διότι ας μην κρυβόμαστε, οι Κρεμαστενοί κρυφόβλεπαν τίτλο, ασχέτως αν δεν το εξέφραζαν δημοσίως.

Τα έως τώρα αποτελέσματα πάντως δείχνουν πως τόσο ο Ηρακλής, όσο και ο ΑΟ Πυλίου είναι ομάδες με αδυναμίες και δεν μπορεί κανείς να ξέρει πώς θα είναι αύριο… Δεν μοιάζουν σε καμία περίπτωση με την περσινή Ρόδο ή τον Διαγόρα και τον Ιάλυσο παλαιότερα, όταν κι ανέβηκαν …τραίνο στη Γ’ Εθνική.

Όχι ότι οι δύο διεκδικητές του φετινού τίτλου είναι υπερτιμημένοι, αλλά το πρωτάθλημα έχει αρκετές αγωνιστικές και το μόνο βέβαιο είναι πως έως την τελευταία στιγμή του θα παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Και οι δύο προαναφερόμενες ομάδες απαρτίζονται από ντόπιους ποδοσφαιριστές κι έτσι δεν μπορούν να φανούν τεράστιες διαφορές στη δυναμικότητα.

Κι αυτό το λέω για καλό, όταν έχουμε πια συνηθίσει συλλόγους ακόμα κι από τη Β’ Κατηγορία να… ψωνίζουν από μάνατζερ, για να φτιάξουν ένα αξιόμαχο σύνολο. Όποιος κι αν αναδειχθεί πρωταθλητής  θα τ’ αξίζει, αρκεί να είναι σώφρων και να μην τα κάνει …μαντάρα όταν κερδίσει την παρουσία του στη Γ’ Εθνική. Δεν είναι μόνο το ότι θα πρέπει να δώσει ένα… κάρο λεφτά για τις μετακινήσεις, είναι και οι μεταγραφές, προκειμένου να μπορέσει, όποια ομάδα κι αν είναι, να σταθεί αξιοπρεπώς στην κατηγορία.

Ούτως ή άλλως ξέρουμε πως η συμμετοχή και μόνο ενός νησιωτικού συλλόγου στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι… απαγορευτική, από τη στιγμή όμως που το ‘χουν βάλει στόχο κάποιοι να βρεθούν εκεί, πρέπει να υπάρχει και ο κατάλληλος σχεδιασμός.

Γιατί, αν θες κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ ώστε να υποβιβαστείς αξιοπρεπώς με …μισθοφόρους στο ρόστερ, τότε ασ’ τα, μην τα ρωτάς. Όλα θα τα δούμε μαζί, να ‘στε σίγουροι, σε λίγο…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ