Ντροπιαστικές εικόνες εντός κι εκτός του Κτηματολογίου της Ρόδου

Μούσκεμα έγινε για ακόμα μια φορά ο εσωτερικός χώρος του Κτηματολογίου της Ρόδου, μας νευραλγικής και σημαντικής υπηρεσίας – πρότυπο που άφησαν πίσω τους οι Ιταλοί κατακτητές, αφού το κτιριακό συγκρότημα το οποίο φιλοξενείο την υπηρεσία βρίσκεται σε «μαύρο χάλι».

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε “Η ΡΟΔΙΑΚΗ”, αποτυπώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, λίγες μόλις ώρες μετά  τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και φανερώνουν μέρος του τεράστιου προβλήματος, το οποίο απειλεί το πολύτιμο αρχείο του Κτηματολογίου μας.

Το προσωπικό, με νάιλον σακούλες, τσάντες, και αυτοσχέδια χαρτόνια, προσπαθεί να περιορίσει όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, αλλά  δυστυχώς κάθε μέρα που περνά τα πράγματα γίνονται χειρότερα.
 

 

Μιλώντας χθες στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» συμπολίτης μας δικηγόρος που επισκέφθηκε πρόσφατα το κτιριακό συγκρότημα που στεγάζεται το Κτηματολόγιο της Ρόδου, τόνισε ότι η κατάσταση είναι απερίγραπτη και ότι θα πρέπει η πολιτεία να λάβει έκτακτα μέτρα, πριν να είναι αργά.

Για το  θέμα των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κτηματολόγιο της Ρόδου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του, ενημερώθηκε πρόσφατα το υπουργείο Δικαιοσύνης από τον βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κο Γιάννη Παππά.