Νέο μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών F-16 πάνω από το Αιγαίο

Σε νέες υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο προχώρησαν σήμερα τουρκικά μαχητικά με την αρχή να κάνει ένα ζεύγος F-16 που εισήλθε στις 11:00 στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, και πέταξε πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά στα 22.000 πόδια, στις 11 το πρωί, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ. 

Ακολούθησαν το μεσημέρι στις 13:43 δύο ακόμα τουρκικά αεροσκάφη πάνω από των Λειψών και των Αρκών στα 22:00, ενώ η ίδια ενέργεια επαναλήφθηκε από δύο αντίστοιχα αεροσκάφη στις 13:46 πάνω από το Αγαθονήσι, στα 24.000 πόδια.

Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Υπενθυμίζεται ότι από προχθές τουρκική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Αθήνα διάλογος, σε στρατιωτικό επίπεδο, μεταξύ της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας, για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), με σκοπό την αποφυγή έντασης και τη μείωση κινδύνου ατυχημάτων, όπως είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: efsyn.gr