Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την υγεία στη Νότια Ρόδο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που διοργάνωσε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ την Πέμπτη 13/02 στο Εργατικό Κέντρο στη Ρόδο. 

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους εξής φορείς: 1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, 2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ, 3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EUROMEDICA, 4. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ, 5. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΡΟΔΟΥ, 6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και 7. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ. 

Επίσης, παρευρέθηκαν κάτοικοι από τις δημοτικές ενότητες Αρχαγγέλου και Ατταβύρου που αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας. 

Όλοι οι φορείς εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου εδώ και πολλά χρόνια, για τη στελέχωση του Π.Ι. Γενναδίου με μόνιμο νοσηλευτικό και ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό με 24ωρη καθημερινή λειτουργία, ώστε να σταματήσει το αίσχος στον 21ο αιώνα: να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές από απλά περιστατικά ρουτίνας.

Από τη συζήτηση αναδείχτηκε η ανάγκη να υπάρξει συντονισμός και κοινός αγώνας για να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο Ρόδου, στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των χωριών και να συγκροτηθούν  μονάδες ΕΚΑΒ σε Γεννάδι και Έμπωνα. 

Επίσης, τονίστηκε πως παρά τις διαφορετικές απόψεις η βάση του κοινού αγώνα είναι η συμφωνία σε δύο βασικά σημεία:
1. Η υγεία είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται σε όλους δωρεάν με ευθύνη του κράτους και
2. Ότι μόνο με αγώνα διαρκείας και με συμμετοχή όλων και περισσότερων, θα  αναγκαστεί η κυβέρνηση να προχωρήσει στις εκατοντάδες προσλήψεις που χρειάζονται στον τομέα δημόσιας υγείας σε όλο το νησί. 

«Ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί πολύμορφα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω!», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.