Ερώτηση για το πρόγραμμα «Στήριξη Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους»

Ερώτηση για το πρόγραμμα «Στήριξη Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους»

Ερώτηση για το πρόγραμμα «Στήριξη Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 110 ΦΟΡΕΣ

Παρέμβαση στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου για το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Στήριξη Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους» την περίοδο 2021 - 2027, έκανε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.

Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης των αγροτών στα νησιά, με αντικείμενο την κάλυψη του κόστους μεταφοράς πρώτων υλών και την παραγωγή προϊόντων.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι πρέπει να διατηρηθεί αμείωτο το ύψος της χρηματοδότησης του προγράμματος μετά το 2021, υπογραμμίζοντας ότι ο αγροτικός κόσμος των νησιών έχει πληγεί ποικιλοτρόπως την τελευταία δεκαετία, πολύ περισσότερο από τους αγρότες της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο κ. Φόρτωμας υπογράμμισε, τέλος ότι για λόγους κοινωνικούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς, θα πρέπει να διατηρηθεί το υφιστάμενο ύψος χρηματοδότησης του προγράμματος για τα μικρά νησιά, δεδομένου ότι αποτελεί ζωτικό χρηματοδοτικό μέσο για τους αγρότες και τις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών