Πήγε να εκδώσει ταυτότητα και συνελήφθη για παλιά υπόθεση στη Ρόδο

Ταυτότητα  θέλησε να βγάλει στον Πειραιά όπου διαμένει 62χρονος συνταξιούχος και τελικά συνελήφθη ως εμπλεκόμενος στη μεγάλη υπόθεση έκδοσης δανείων με πλαστά έγγραφα από την Εμπορική Τράπεζα, όπου κατηγορούνται 17 άτομα, αρκετά εκ των οποίων αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

Η σύλληψη του 62χρονου έγινε την περασμένη εβδομάδα καθώς όταν πήγε για να εκδώσει νέο δελτίο ταυτότητας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Ρόδου για την υπόθεση αυτή και συγκεκριμένα για τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της απάτης.

Όπως έγινε γνωστό, ο 62χρονος είχε απολογηθεί ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση που χρονολογείται το 2006, πριν από αρκετά χρόνια και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Λίγα χρόνια όμως αργότερα κλήθηκε εκ νέου για να δώσει συμπληρωματική απολογία και καθώς ο 62χρονος δεν ενημερώθηκε, ουδέποτε εμφανίστηκε για τη συμπληρωματική απολογία και έτσι εκδόθηκε σε βάρος του το ένταλμα σύλληψης, το οποίο και εκκρεμούσε. Πάντως χθες ο 62χρονος, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Δημήτρη Βερβέρη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και αρνήθηκε για ακόμα μία φορά τα όσα του καταλογίζονται, δηλώνοντας πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση αυτή.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 62χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος φέρονται δύο άνδρες ηλικίας 56 και 52 ετών αντίστοιχα και δύο γυναίκες οι οποίοι ήταν αυτοί που με τη χρήση πληρεξουσίου από πελάτες που έβρισκαν για την πώληση ακινήτων στην περιοχή μας, εκταμίευαν τα χρήματα και τα μετέφεραν στους λογαριασμούς τους.  

Η συνολική ζημία που υπέστη η τράπεζα από την υπόθεση αυτή ανέρχεται σε 2 εκατ. 100 χιλιάδες ευρώ.