Κολυμβητική παιδεία στα σχολεία της Ρόδου

Εδώ και τέσσερις μέρες ξεκίνησε η διδασκαλία της κολύμβησης ως μαθήματος φυσικής αγωγής σε μαθητές-μαθήτριες της Γ’ Τάξης δεκατεσσάρων δημοτικών σχολείων στη Ρόδο, που είναι πάνω από τριακόσιοι στον αριθμό.

Έτσι, τα παιδιά θα αποκτήσουν την κολυμβητική παιδεία, όχι για ν’ αναδειχθούν σώνει και καλά πρωταθλητές, αλλά για να είναι πάνω απ’ όλα ασφαλή στην πισίνα ή τη θάλασσα.

Για την οργάνωση και υλοποίηση του μαθήματος , αρμόδια είναι η Υπεύθυνη  Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Α/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κα Επισκόπου Ευμορφία.   Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου ορίστηκε ως Συντονίστρια Κολύμβησης η  κα Γκέκα Χαρίκλεια.

Για τη διδασκαλία του μαθήματος  προσλήφθηκαν ως  ωρομίσθιοι  Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος οι:   Λαός Μιχάλης, Παληκαράς Επαμεινώντας  και Λάππας Απόστολος.  
Για την υλοποίηση του προγράμματος η Διεύθυνση Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης θέλουν να ευχαριστήσουν:

- την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών-μαθητριών προς και από το κολυμβητήριο.

- την  Πρωτοβάθμιας Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου για τη διάθεση του απαραίτητου αθλητικού εξοπλισμού για τη διδασκαλία του μαθήματος.

- Τη δημοτική επιχείρηση συγκοινωνιών Ρόδου Δ.Ε.Σ. «ΡΟΔΑ». για την εκδήλωση ενδιαφέροντος μεταφοράς των μαθητών.

- Τo Αθλητικό και Πολιτιστικό κέντρο «Ροδίων  Άθλησις» για την παραχώρηση της πισίνας του, για τη διδασκαλία του μαθήματος.

Επισημαίνεται ότι το μάθημα  της κολύμβησης διδάσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί της Καλύμνου. Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου ορίστηκε ως Συντονίστρια Κολύμβησης στην Κάλυμνο η  κα Ρηνιού Θεμελίνα.

Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής που θα διδάξουν το μάθημα της κολύμβησης είναι ο Γλυνάτσης Μιχάλης και η Εργά Αναστασία . Το μάθημα στην Κάλυμνο θα αρχίσει τη Δευτέρα 4  Μαΐου του 2020 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του νησιού.