Αντιδράσεις για τα Final Four του μπάσκετ στα Δωδεκάνησα

Αντιδράσεις για τα Final Four του μπάσκετ στα Δωδεκάνησα

Αντιδράσεις για τα Final Four του μπάσκετ στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 187 ΦΟΡΕΣ

Διαγόρας και Ηρακλής 2000 μέσω ανακοινώσεων διαμαρτύρονται προς την ΤΕ-ΕΟΚ Δωδεκανήσου για τον τρόπο με τον οποίο ορίζονται οι έδρες

Αντιδράσεις προέκυψαν μετά την επίσημη ανακοίνωση από την ΤΕ-ΕΟΚ Δωδεκανήσου, που αφορά τις έδρες όπου και θα φιλοξενηθούν τα Final Four για όλες τις κατηγορίες στο τοπικό μας μπάσκετ.

Κατ’ αρχάς ο Διαγόρας με ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται εντόνως για το γεγονός ότι η διοργάνωση της κατηγορίας Ανδρών άλλη μια χρονιά θα γίνει στην Κω και όχι στη Ρόδο, ενώ ο Ηρακλής 2000 από την Κω αφήνει, επίσης μέσω ανακοίνωσης, αιχμές για το πώς δίνονται οι διοργανώσεις σε συγκεκριμένους συλλόγους χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες παροχές απ’ αυτούς.

Οι έδρες των Final Four:
Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δ.Κ.Γ. Κω (διοργανώτρια Α.Ε. Δικαίου, η ημερομηνία θα ανακοινωθεί)
ΕΦΗΒΟΙ: Δ.Κ.Γ. Ιαλυσού (διοργανωτής Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, 21-22 Μαρτίου)
ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Δ.Κ.Γ. Ρόδου (διοργανωτής Α.Ο. Κολοσσός, 14-15 Μαρτίου)
ΠΑΙΔΕΣ: Δ.Κ.Γ. Λέρου (διοργανωτής Πανιώνιος Λέρου, 4-5 Απριλίου)
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Δ.Κ.Γ. Κω (διοργανωτής Ιπποκράτης Κω, 28-29 Μαρτίου)
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ: Δ.Κ.Γ. Ρόδου (διοργανωτής Α.Ο. Κολοσσός, η ημερομηνία θα ανακοινωθεί)
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Δ.Κ.Γ. Κω (διοργανωτής Ηρακλής 2000, η ημερομηνία θα ανακοινωθεί).

Η ανακοίνωση του Διαγόρα:
«H Διοίκηση του Γ.Σ. Διαγόρας διαμαρτύρεται έντονα προς την ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου, για την απόφασή της να ορίσει ως έδρα του «φάιναλ φορ» της Κατηγορίας Ανδρών πάλι την Κω!
Είναι η τέταρτη φορά, τα τελευταία έξι χρόνια, που η διοργανώτρια Αρχή δίνει τη δυνατότητα σε σωματείο της Κω να φιλοξενήσει το τελικό τουρνουά της κατηγορίας, από το οποίο θα προκύψει ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου.

Το περίεργο είναι ότι το «φάιναλ φορ» σε αυτά τα τελευταία έξι χρόνια έχει πραγματοποιηθεί δύο φορές στη Ρόδο και συγκεκριμένα, στην Ιαλυσό και την Καλλιθέα. Καμία φορά στην «Τέντα», έδρα του Γ.Σ. Διαγόρας.
Πέρα από τη διαμαρτυρία μας, εκφράζουμε και τη λύπη μας, που δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε μια διαφορετική λάμψη στη διοργάνωση, όπως είχαμε σχεδιάσει, με αφορμή τα γενέθλια των 115 χρόνων του ιστορικού σωματείου μας.»

Η ανακοίνωση του Ηρακλή 2000:
«ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ» : Πολιτικό-κοινωνική αργκό με την οποία ο Βλαντίμιρ Λένιν περιέγραφε διανοουμένους και άλλους ανένταχτους συναγωνιστές και συνοδοιπόρους, και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, που συνεπικουρούσαν το μπολσεβικικό κίνημα, χωρίς να αποτελούν μέλη του.
Τι σημαίνει να είσαι (ή να γίνεσαι) χρήσιμος ηλίθιος; Ότι απλά γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης πιστεύοντας και υπηρετώντας έναν σκοπό που καπελώνουν άλλοι και που απλά σε ανέχονται για όσο τους προσφέρεις αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες σου.

Ως Δ.Σ., θεωρούμε ότι τα τελευταία 5 τουλάχιστον χρόνια (για τα οποία δικαιούμαστε να έχουμε άποψη), με την παρούσα διοίκηση, ο ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 2000 έχει υπάρξει πολύ δραστήριο μέλος της μπασκετικής κοινότητας με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη του αθλήματος. Μεταξύ άλλων, έχουμε αναλάβει 3 διοργανώσεις Final Four.

Όλες οι διαδικασίες επιλογής εδρών για τα Final Four στις οποίες έχουμε συμμετάσχει έχουν διεξαχθεί εν είδει πλειστηριασμού. Δεν έχει υπάρξει διοργάνωση που να έχουμε αναλάβει στην οποία να μην έχουμε προσφέρει διαμονή, διατροφή και μεταφορές από και προς στο γήπεδο για τις φιλοξενούμενες ομάδες. Χαρακτηριστικά, σε μία περίπτωση μας έχει ζητηθεί να προσθέσουμε κάποια από αυτές τις παροχές ώστε να μας ανατεθεί η ευθύνη της διοργάνωσης, επί της ουσίας πλειοδοτώντας σε παροχές.

Αυτό δεν ίσχυε πάντα στις διοργανώσεις που έχουμε συμμετάσχει ως φιλοξενούμενοι. Ωστόσο επειδή δεν είχαμε «μπει στον πλειστηριασμό» των εν λόγω διοργανώσεων θεωρήσαμε ότι απλά δεν υπήρχε κάποιος διαθέσιμος να προσφέρει περισσότερα πράγματα.

Μετά από 3 διοργανώσεις έχουμε αποκτήσει την τεχνογνωσία να διεξάγουμε μία τελική φάση με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι οικονομικά ισοσκελισμένος, παρέχοντας ταυτόχρονα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω στις φιλοξενούμενες ομάδες. Για αυτό το λόγο ζητήσαμε τη διοργάνωση 2 Final Four από τα 5 στα οποία πιθανόν να συμμετάσχουμε φέτος. Τελικά μας έγινε η τιμή να μας ανατεθεί η διοργάνωση της τελικής φάσης των Παγκορασίδων. Μας προξενεί όμως μεγάλη δυσφορία το γεγονός ότι σε άλλη κατηγορία αναπτυξιακού πρωταθλήματος, ενώ παρείχαμε όλα τα παραπάνω, η πρόταση που επιλέχθηκε τελικά δεν παρέχει απολύτως τίποτα.

Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούμε τους συναδέλφους των άλλων συλλόγων και δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα κρίνουν τις δυνατότητες του καθενός. Ωστόσο αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν, κάθε φορά που συζητάμε για την ανάθεση ενός Final Four, να μας παρουσιάζεται ως καθοριστικό και απόλυτο κριτήριο το τι θα παρέχουμε στις φιλοξενούμενες ομάδες, και τώρα να τίθενται θέματα ισορροπίας μεταξύ των νησιών, ιστορικού διοργανώσεων κλπ.

Αυτή η λογική της ασυνέπειας και της εφαρμογής κανόνων κατά το δοκούν είναι αυτό που ταλαιπωρεί το εθνικό μας άθλημα σε όλο του το φάσμα και μπροστά στο οποίο δεν μπορούμε να μένουμε άλλο αδιάφοροι. Από τον ρόλο των «χρήσιμων ηλίθιων» που μας έχει αποδοθεί λοιπόν, κρατούμε το «χρήσιμοι» αλλά απορρίπτουμε το «ηλίθιοι».

Υ.Γ. Οι σαφείς κανόνες, η συνεπής εφαρμογή τους και το αίσθημα δικαίου που αυτά εμπεδώνουν είναι βασικές προϋποθέσεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Για το Δ.Σ.,
Ο πρόεδρος,
Μιχάλης Χατζηγιακουμής».

Διαβάστε ακόμη

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Αυτά ισχύουν με τον υποβιβασμό

ΑΕΡΑ-ΙΑΛΥΣΟΣ: Κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα!

Β’ Κατηγορία: Ο Αγγελάκης νέος τεχνικός των Πανθήρων

Συνέχεια αγώνων στο ροδίτικο μπριτζ

Λαμπαδηδρόμος στο Καστελλόριζο ο δρομέας και προπονητής του Ανταίου, Σάββας Πότσος

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι ο Κλεάνθης Κυριάκου!

Νικητής με απίστευτο ρεκόρ στον Μαραθώνιο Ρόδου ο Κενυάτης Μόουζες Κίπτοο Κούργκατ

Γ' Εθνική: Μεγάλο παιχνίδι στ’ Αφάντου