Και η «μάχη» της παραμονής θα είναι συναρπαστική…

Το πρόσφατο παιχνίδι στο Παραδείσι ανάμεσα στον Κλεάνθη και τη Δόξα Καρδάμαινας, ήρθε για να αποδείξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως το φετινό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας δεν είναι συναρπαστικό μόνο στη «μάχη» του τίτλου αλλά και σε αυτή της παραμονής.

Η νίκη του Κλεάνθη, εκτός του ότι αναπτερώνει σημαντικά τις ελπίδες του (οι οποίες θα είχαν ψαλιδιστεί αισθητά, αν δεν είχε πάρει το «τρίποντο»), προσδίδει και ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα ενόψει της συνέχειας. Και αυτό διότι περιπλέκει πιο πολύ τα πράγματα και κρατάει σε αγωνία αρκετές ομάδες που βρίσκονται αρκετά κοντά στον βαθμολογικό πίνακα.

Στην ουσία, έτσι όπως είναι η κατάσταση  αυτή τη στιγμή από τον Κλεόβουλο Λίνδου (ο Ποσειδώνας Καρπάθου μάλλον θα πρέπει να θεωρείται ρεαλιστικά «σωσμένος») και κάτω, κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφάλεια σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση της παραμονής.

Ακόμα και ο Κλεόβουλος για τον οποίο πριν αρχίσει η χρονιά οι περισσότεροι είχαν την άποψη ότι θα κάνει μια μάλλον άνετη πορεία και δεν θα μπει σε περιπέτειες, είναι στο γκρουπ των ομάδων που ακόμη δεν έχουν εξασφαλιστεί. Και αν δεν προσέξει, είναι αρκετά πιθανό να …μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες.

Επίσης, ο Διγενής Κοσκινού, η ΑΕ Κατταβιάς, η ΑΕ Κως, ο Κλεάνθης Παραδεισίου και η Δόξα Καρδάμαινας (η ΑΕ Λέρου μάλλον είναι απίθανο να τα καταφέρει), θα παλέψουν για να αποφύγουν ουσιαστικά δυο θέσεις. Η λογική λέει δηλαδή, ότι έξι συνολικά ομάδες, θα δώσουν τη «μάχη» τους για να αποφύγουν τις δυο θέσεις, άρα θα σωθούν οι τέσσερις.

Και όπως αντιλαμβάνεται πολύ εύκολα ο καθένας που παρακολουθεί έστω και λίγο το τοπικό μας πρωτάθλημα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πεις ποιες θα είναι αυτές οι δυο ομάδες καθώς καμία δεν δείχνει να υστερεί πολύ περισσότερο από την άλλη. Κατά τα φαινόμενα θα πάμε σε ένα …χιτσκοκικό φινάλε και είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική για να μάθουμε ποιες θα είναι οι ομάδες που θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία.

Δραγάτης Δημήτριος