Ξεκινά από τον δήμο Ρόδου η μάχη για τις λακκούβες

Με όλα τα μέσα ξεκινάει…«η μάχη της λακκούβας» το προσεχές διάστημα από τον Δήμο της Ρόδου! Από τη μια, η έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου βρίσκεται προ των πυλών και από την άλλη η κατάσταση του οδικού δικτύου έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα στο νησί.

Το θέμα, όπως είναι φυσικό, έχει προβληματίσει τη Δημοτική Αρχή και δη τον Δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη. Έτσι, ο Δήμος αναμένεται να προχωρήσει σε ένα σχέδιο ταχείας επέμβασης για την επούλωση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί στο οδικό δίκτυο που είναι στην αρμοδιότητά του.

Εκτός, λοιπόν, από τις ασφαλτοστρώσεις που έχουν προγραμματιστεί ούτως ή άλλως να γίνουν, οι αρμόδιοι εστιάζουν στα προβλήματα που εμφανίζει το οδικό δίκτυο, τόσο στην πόλη όσο και τα χωριά, τα οποία δυσχεραίνουν την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Ο λόγος βέβαια κυρίως για τις λακκούβες, πρόβλημα που έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα και προκαλεί τα παράπονα των πολιτών.

Με την έναρξη της σεζόν να πλησιάζει, το νησί πρέπει να  έτοιμο να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες του, τουλάχιστον ως προς τα βασικά, σε διάστημα περίπου ενός μηνός, οπότε τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.
Βέβαια, οι αρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής κα ο Δήμαρχος το αντιλαμβάνονται αυτό, γι’ αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος αναμένεται να προχωρήσει, το προσεχές διάστημα, στην ανάθεση σε ιδιώτη του έργου της αποκατάστασης των λακκουβών στο οδικό δίκτυο.
Ο λόγος είναι ότι το συνεργείο του Δήμου που υπάρχει αυτή τη στιγμή για τη δουλειά αυτή στελεχώνεται μόλις από δύο άτομα και, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, δεν μπορεί να αναλάβει τέτοιας έκτασης εργασίες.