Δήμαρχος Ρόδου: Πρέπει να μπει τάξη στις εγγυητικές επιστολές

Να μπει τάξη με τις εγγυητικές επιστολές στον Δήμο της Ρόδου όπως και να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες στη μηχανοργάνωσή του, ζητά επιτακτικά ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος τοποθετήθηκε αναλυτικά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, της οποίας και προεδρεύει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε αρκετή ώρα, χθες, για τα θέματα αυτά και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις εγγυητικές, εξήγησε στα μέλη της Οικονομικής ότι δεν λειτουργεί το όλο σύστημα και ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούν, να ελεγχθεί η εγκυρότητά τους σε σχέση με τις συμβάσεις κτλ. Μάλιστα, ο Δήμος αναμένεται να κάνει τις διαδικασίες για να αναθέσει αυτή την υπηρεσία σε ιδιώτη, που δεν αποκλείεται να είναι και τράπεζα.

Στο πλαίσιο αυτό, λένε οι ίδιες πληροφορίες, ο Δήμαρχος περιέγραψε και μία καθόλου ικανοποιητική εικόνα του συστήματος μηχανοργάνωσης και μηχανογράφησης του Δήμου καθώς έχει διαπιστώσει σοβαρές ελλείψεις και δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες.

Στο πλαίσιο αυτό, άφησε να εννοηθεί ότι η σύμβαση του «Ήχος και Φως» ελέγχεται αναλυτικά και ότι θα έπρεπε να είχε εκπέσει η εγγυητική και όχι να υπαχθεί στην ευεργετική ρύθμιση των εκατό δόσεων.

Για τους ευκαλύπτους
Στην επαναπροκήρυξη του έργου για το κλάδεμα των ευκαλύπτων στα Κολύμπια, θα προχωρήσει ο Δήμος της Ρόδου, όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή, η οποία έχει ασχοληθεί ξανά με το θέμα. 

Συγκεκριμένα, σε προηγούμενη συνεδρίαση, είχε γίνει γνωστή η θέση της Δημοτικής Αρχής ότι το ποσό των 275 χιλιάδων ευρώ ήταν μεγάλο για αυτή την υπηρεσία και έτσι προχώρησε στην ακύρωση του αναδόχου του έργου ο οποίος προσέφυγε αρμοδίως αλλά η απόφαση είχε αρνητικό αποτέλεσμα για τον ίδιο.

Έτσι, ο Δήμος θα ζητήσει να του καταθέσουν ξανά προσφορές για το κλάδεμα των Ευκαλύπτων, με τα μισά χρήματα και αυτή τη φορά για όλους. που είναι 507 ενώ στην προηγούμενη μελέτη ήταν για 313 ευκαλύπτους.