Η μαγεία των αναβολών και της επιλογής στο τοπικό ποδόσφαιρο…

Η μαγεία των αναβολών και της επιλογής στο τοπικό ποδόσφαιρο…

Η μαγεία των αναβολών και της επιλογής στο τοπικό ποδόσφαιρο…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 129 ΦΟΡΕΣ

Ευτυχώς που πατούμε σε νησί κι αποκτά ενδιαφέρον η ποδοσφαιρική ζωή μας με τα τερτίπια του καιρού.

Διότι κάθεσαι αμέριμνος και νομίζεις ότι το Σάββατο ή την Κυριακή θα πας να παίξεις παιχνίδι-μισό πρωτάθλημα στην Κω, ας πούμε, όμως πέφτεις έξω, γιατί τα 8άρια στα μποφόρ, σου αλλάζουν τα σχέδια. Άσε και το άλλο…

Ότι δηλαδή καλείσαι να επιλέξεις μέρα και ώρα για τον αγώνα. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι αυτό; Όταν το μπαλάκι το ‘χεις εσύ, πολλές φορές δεν ξέρεις προς τα πού να το πετάξεις. Είναι κάτι σαν τη ρουλέτα: ποντάρεις κι ό, τι βγει. Έχεις την πρωτοβουλία και όχι το ρόλο του κριτή, άχαρο πολλές φορές, πάνω απ’ όλα όμως ασφαλή.

Είδατε, φαντάζομαι, τι έγινε με την περίπτωση του Ηρακλή και το ντέρμπι κορυφής με το Πυλί. Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα για το πώς μπορείς να διαχειριστής καταλλήλως μια κατάσταση κάτω από ακραίες συνθήκες.

Και πιο ακραίες συνθήκες από τις καιρικές δεν έχει. Αυτή η γοητεία του νησιού και των αναβολών στους ορισμούς δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Πρέπει να τη ζήσεις για να την καταλάβεις. Δεν είναι μόνο το καλοκαιράκι που αποκτά ζωή ο τόπος, είναι και το χειμώνα με τα ταξίδια με πλοία της γραμμής αξιόπιστα μεν, χωρίς όμως την ευχέρεια να επιλέξεις.

Γι’ αυτό σας λέω πως όταν κρατάς το μπαλάκι η κατάσταση αρχίζει και δυσκολεύει. Ακόμα και η διανυκτέρευση μιας ποδοσφαιρικής αποστολής έχει τη σημασία της και δίνει πόντους, ένα αβαντάζ σε όποιον ξέρει να ζει ως αθλητής τη νύχτα.

Οι ποδοσφαιρικές αποστολές των τοπικών συλλόγων σ’ ένα νησιωτικό νομό ενέχουν κινδύνους, δίνουν όμως πόντους και μας κάνουν να ‘μαστε υπερήφανοι ώρες-ώρες. Κι ας μην αναφέρω τι μπορεί να γίνει αν μαζί στο καράβι ταξιδεύουν και οι διαιτητές. Η συνέχεια δική σας… Κάτι μπορώ να φανταστώ απ’ ό, τι σκέφτεστε…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές