Στην έκθεση του Βερολίνου είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της Ρόδου

Στην έκθεση του Βερολίνου είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της Ρόδου

Στην έκθεση του Βερολίνου είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 464 ΦΟΡΕΣ

Στην έκθεση τουρισμού του Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων καθώς τότε αναμένεται να γίνουν γνωστά και τα στοιχεία για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου.

Στην ITB Berlin 2020 που διεξάγεται συγκεκριμένα το διάστημα από 4 έως 7 Μαρτίου, είθισται να ανακοινώνονται τα τελικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με τις κρατήσεις και τις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών, αφού θα γνωρίζουμε εκτός απροόπτου και τα slots περί τα τέλη Φεβρουαρίου, πολύ καθυστερημένα όμως σε σχέση με άλλες χρονιές.

Πρόκειται για τη διοργάνωση που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και της Ρόδου, αφού η γερμανική αγορά είναι η δεύτερη σε μέγεθος, με αποτέλεσμα να δίνει το «παρών» μεγάλος αριθμός τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και διευθυντών ξενοδοχείων αλλά και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και φέτος και μάλιστα ήδη ετοιμάζονται οι συναντήσεις που θα γίνουν στο χώρο του περιπτέρου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έκτασης 288 τ.μ. όπου και θα φιλοξενηθεί ο δήμος της Ρόδου ο οποίος θα συμμετάσχει μέσω της διεύθυνση Τουρισμού.

Οι προετοιμασίες για τη φετινή έκθεση βρίσκονται στην τελική τους ευθεία, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. ο μεγάλος εκθεσιακός χώρος Berlin Expo Center City στο Βερολίνο που θα τη φιλοξενήσει θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες συμμετέχοντες να προβάλλουν τις ξενοδοχειακές τους επιχειρήσεις υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Η ΙΤΒ Berlin αποτελεί έναν αξιόπιστο δείκτη εξέλιξης των μεγεθών του κλάδου και μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης για μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο, στην οποία η Ελλάδα πρωταγωνιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία διοργάνωση της ITB Berlin φιλοξενήθηκαν περισσότεροι από 10.000 εκθέτες από 181 χώρες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προβληθούν σε πάνω από 160.000 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων ήταν και εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με σκοπό τη δικτύωση και το κλείσιμο επαγγελματικών συμφωνιών με παγκόσμιους οργανισμούς και ισχυρούς «παίκτες» του τουριστικού κλάδου.

Στην έκθεση του Βερολίνου το 2019 συμμετείχαν 157 ελληνικές επιχειρήσεις μεταξύ αυτών Έλληνες ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία, δήμοι, περιφέρειες αλλά και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών του τουριστικού κλάδου, εκπροσώπησαν την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της ITB Berlin 2020, θα λάβουν χώρα διάφορες παράλληλες διοργανώσεις οι οποίες θα εστιάσουν σε εξειδικευμένους κλάδους του τουρισμού. Ένας ιδιαίτερος τομέας, όπου με την πάροδο του χρόνου, βρίσκει όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση από το κοινό, είναι o Travel Technology. Πιο συγκεκριμένα, εξειδικευμένοι πάροχοι θα παρουσιάσουν συστήματα παγκόσμιων κέντρων διανομής, βάσεις δεδομένων ταξιδιωτικών πρακτόρων, συστήματα κρατήσεων, λογισμικά ταξιδιωτικών γραφείων και υπολογιστικά προγράμματα

Για τέταρτη δε φορά, σε ειδικό χώρο της έκθεσης, θα παρουσιαστεί το Medical Tourism Pavilion, ο Ιατρικός (Ιαματικός) Τουρισμός, ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος, δίνοντας τη δυνατότητα σε ιατρικούς προμηθευτές αλλά και προορισμούς να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ θα διοργανωθούν και σχετικές παράλληλες εκδηλώσεις.

Η Ρόδος είναι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς. Βάσει των κρατήσεων, το νησί βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των Γερμανών τουριστών. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου το 2019 ήλθαν στο νησί 840.573 Γερμανοί τουρίστες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2018 που έφθασαν τους 428.743, ενώ κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, μετά τους Βρετανούς, στη λίστα της κατανομής αφίξεων κατά χώρα προέλευσης στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό