Άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό στη Ρόδο

Άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα για  τον επαγγελματικό προσανατολισμό στη Ρόδο

Άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 287 ΦΟΡΕΣ

Μία από τις πλέον ολοκληρωμένες και ενδιαφέρουσες ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (22 Φεβρουαρίου) στο νησί μας, στην κατάμεστη από κόσμο (με κυρίως γονείς, παιδιά αλλά και εκπαιδευτικούς) αίθουσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για τα «Ευρωπαϊκά Προγράμματα κινητικότητας για σπουδές, πρακτική άσκηση και εθελοντισμό» από τον επικοινωνιολόγο κ. Δημήτρη Μαραγκό όσο και για την «Εικονική πραγματικότητα και νέες τεχνολογίες: επαγγέλματα με παρόν και μέλλον» από τον κ. Μανόλη Μπαμπάτσικο (3D VR/AR Medical Visualization Specialist Business Development Director – OramaVR).

Και οι δύο παρουσιάσεις έγιναν με πολύ πρωτότυπο τρόπο, και σε αυτές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και τα παιδιά που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Παράλληλα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του διαδικτύου (μέσω Skype), μίλησε στα παιδιά η ελληνίδα ερευνήτρια στις ΗΠΑ κα Ελένη Σιμοπούλου, η οποία ασχολείται με τις βλάβες στο νωτιαίο μυελό για ανθρώπους που είχαν ατύχημα, επιχειρώντας να λύσουν το πρόβλημα της παράλυσής τους.

Η κα. Σιμοπούλου εξήγησε το πώς έφθασε να γίνει ερευνήτρια, το «μονοπάτι» που ακολούθησε σε ότ,ι αφορά τη μόρφωσή της και ανακοίνωσε για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο, τη δημιουργία μίας πλατφόρμας όπου επαγγελματίες αλλά και ερευνητές θα μπορούν συμμετάσχουν σε αυτό με μοναδικό σκοπό, όταν ολοκληρωθεί, να μπορούν παιδιά που ενδιαφέρονται για κάποιο επάγγελμα να λαμβάνουν πληροφορίες από επαγγελματίες του είδους μέσω αυτής της πλατφόρμας.

Μάλιστα η ίδια απηύθυνε κάλεσμα σε όσους βρίσκονταν στην αίθουσα και μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια που θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επίσης, με τον ίδιο τρόπο (μέσω Skype), συμμετείχε στην ημερίδα και ο Αυγουστίνος Πανταζίδης, ο πρώτος εκπαιδευόμενος Έλληνας αστροναύτης μεταξύ των συνολικά έξι που επιλέχθηκαν από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Πανταζίδης μίλησε για την πορεία που ακολούθησε από το 2015, οπότε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο της Κρήτης, έως και σήμερα που βρίσκεται στη Nasa, μίλησε για την εκπαίδευσή του – όπως είπε πρόσφατα επέστρεψαν από τη Χαβάη όπου είχαν εκπαίδευση προσομοίωσης- αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Όλοι οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις των παιδιών, ενώ τα παρότρυναν να επιλέξουν το επάγγελμα που πραγματικά θέλουν και αγαπούν διότι μόνο έτσι δεν θα χρειαστεί να «δουλέψουν» ούτε μία ημέρα στη ζωή τους!

Στην ίδια ημερίδα συμμετείχαν εξήντα επαγγελματίες από όλους τους κλάδους, οι οποίοι έδωσαν, προσωπικά, πληροφορίες σε όσα παιδιά τους ζητήθηκε, για το επάγγελμά τους.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥ Ρόδου, τη Σ.Ε.Ε. Φιλολόγων του 2ου ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου, το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου της ΑΝ.ΔΩ και τη Δ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου

Βράβευση Λυκείου Ιαλυσού με την Πράσινη Σημαία από το Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων