Ο Αρχάγγελος πάει ν’ αλλάξει…

Σ’ ένα σύγχρονο κέντρο για τη νεολαία μπορεί να μετατραπεί η περιοχή της Λειβάδας στον Αρχάγγελο, στο σημείο εκείνο απέναντι από το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων στη Ρόδου-Λίνδου.

Εκεί λοιπόν πριν από τεσσεράμισι χρόνια έγιναν τα εγκαίνια των έργων για την ανέγερση δημοτικού σχολείου και είναι βέβαιο, παρά το ότι θα μας βγάλει λίγο την πίστη, πως στο κοντινό μέλλον θα το δούμε έτοιμο επιτέλους.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και με την υπογραφή του σχετικού «μνημονίου», στην παραπάνω περιοχή θα γίνει και το κλειστό γυμναστήριο με ενέργειες προς μίμηση των ανθρώπων του Αρχάγγελος ΑΣΚ. Η …ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ, γιατί όπου να ‘σαι εκεί θα τοποθετηθεί επιτέλους ο συνθετικός τάπητας για το γήπεδο ποδοσφαίρου 9χ9, λειτουργώντας και ως προπονητήριο, ώστε να «αναπνεύσει» πια και το γήπεδο-έδρα του Άρη στο χωριό. Τα παραπάνω μπορεί να φαντάζουν για κάποιον ουτοπικά για να μην πω προεκλογικά…

Υπάρχει όμως θέμα και σοβαρό, διότι είναι πολλές οι πιθανότητες, όσο κι αν δεν το πιστεύουμε, να τα δούμε μπροστά στα μάτια μας. Ομιλώ πληθυντικό αλληλεγγύης ως ένας από τους κατοίκους στην περιοχή. Πέραν του ότι θα είναι απίστευτη η αθλητική ανάπτυξη γενικώς για τη Νότια Ρόδο, μπορεί να υπάρξει μια μεγάλη αλλαγή στο κέντρο του Αρχαγγέλου και την κυκλοφορία εκεί με τη μεταστέγαση του Β’ Δημοτικού Σχολείου.

Το μοναδικό μείον του όλου εγχειρήματος είναι πως η περιοχή αυτή απέχει κάνα τρίλεπτο ή πεντάλεπτο με τ’ αμάξι από τον Αρχάγγελο, που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει απαραιτήτως και μέσο μεταφοράς για τα πιτσιρίκια, είτε είναι μαθητές είτε αθλητές είτε κι απ’ τα δύο. Πιστεύω να είναι κι αυτό μες στα πλάνα, γιατί αλλιώς θα ‘χουμε να λέμε και να γράφουμε για μήνες πάλι, κι ας μας λένε πως κάνουμε τους ξερόλες.

Το σιχαίνομαι τώρα αυτό που θα πω, γιατί μοιάζει με φτηνό προεκλογικό σύνθημα, όμως ο Αρχάγγελος αλλάζει, ή πάει ν’ αλλάξει. Εδώ θα ‘μαστε και θα τα πούμε τότε…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ