Τα σωματεία μηχανοκίνητου  αθλητισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους

Τα σωματεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο νησί μας συγκεντρώθηκαν, ένωσαν τις δυνάμεις τους  και συνεργάστηκαν, ώστε να διοργανωθεί η μεγαλύτερη Ημερίδα Ενημέρωσης Κυκλοφοριακής Συμπεριφοράς.

Ο Σύλλογος Φίλων Μοτοσικλέτας Αρχαγγέλου, ο Ροδιακός Σύλλογος Αυτοκίνησης, η Λέσχη Μοτοσικλετιστών «ΙΚΑΡΟΣ» Ρόδου, ο Ροδιακός Όμιλος Μοτοσικλέτας, ο Σ.Ε.Ο. Δωδεκανήσου και ο Σύλλογος Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, μετά από συμβούλιο που πραγματοποίησαν και εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά την οδική και κυκλοφοριακή συμπεριφορά, υλοποιούν στις 25 Μαρτίου, στον Αρχάγγελο, στον κεντρικό δρόμο, την πρώτη

Ημερίδα Κυκλοφοριακής Συμπεριφοράς.

Μια ημερίδα ενημέρωσης μικρών και μεγάλων με κάθε εφικτό και δημιουργικό μέσο για τους κανόνες ασφαλείας στη δίτροχη και τετράτροχη οδήγηση.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη των Αρχών του τόπου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΔΟΠΑΡ, του Τ.Ε.Ε. Δωδεκανήσου του τοπικού συμβουλίου Αρχαγγέλου και του τμήματος Τροχαίας Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα υπάρχει ενημέρωση και επίδειξη κανόνων ασφαλείας και συμπεριφοράς από καταρτισμένους ανθρώπους, προσομοιωτής οδήγησης, επίδειξη πρώτων βοηθειών από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, εθελοντική αιμοδοσία με τη βοήθεια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», και πολλές άλλες δραστηριότητες μικρών και μεγάλων.

Ο Κώστας Στεφανής μάλιστα με την εκπομπή Traction θα είναι παρών για την παρουσίαση της Ημερίδας, ενώ οι συμμετοχές αυξάνονται κάθε μέρα και η στήριξη είναι συνεχής.

Μέσα στους στόχους των σωματείων είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά δύο απινιδωτών, καθώς και διάφορα αναγκαία φαρμακευτικά είδη πρώτων βοηθειών.

 


Τα σωματεία που έχουν αναλάβει τη δράση συζητούν την υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού αυτοκινητοδρομίου στην Ρόδο για όλους στο άμεσο μέλλον με τη βοήθεια και στήριξη των Τοπικών Αρχών και των πολιτών του νησιού.

Ο μεγαλύτερος στόχος της Ημερίδας Κυκλοφοριακής Συμπεριφοράς είναι να ενημερώσει τους πολίτες γιατί τελικά  «Ο χρόνος για να ενημερωθείς, στοιχίζει πολύ λιγότερο από τη ζωή σου!»

Για να πραγματοποιηθούν όλες οι ενέργειες για την υλοποίηση της Ημερίδας συστάθηκε επιτροπή μελών την οποία και απαρτίζουν οι:

ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ – Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μοτοσικλέτας Αρχαγγέλου (Σ.Φ.Μ.Α.)
ΑΡΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – Πρόεδρος Ροδιακού Συλλόγου Αυτοκίνησης (Ρ.Σ.Α.)
ΓΑΛΑΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – Πρόεδρος Λέσχης Μοτοσικλετιστών “ΙΚΑΡΟΣ” Ρόδου
ΚΑΛΑΦΑΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ – Πρόεδρος Ροδιακού Ομίλου Μοτοσικλετιστών (ΡΟΜ)

ΠΟΡΤΣΕΛΛΗ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Ν.Δωδ/σου (Σ.Ε.Ο.Ν.ΔΩΔ/ΣΟΥ)
ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δ.Χ. Ρόδου «ΚΟΛΟΣΣΟΣ»

ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Γραμματέας Ροδιακού Συλλόγου Αυτοκίνησης (Ρ.Σ.Α.)
ΣΑΒΒΟΥΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ – Γραμματέας Λέσχης Μοτοσικλετιστών “ΙΚΑΡΟΣ” Ρόδου

ΒΑΡΕΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – Γραμματέας Συλλόγου Φίλων Μοτοσικλέτας Αρχαγγέλου (Σ.Φ.Μ.Α.)
ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Φίλων Μοτοσικλέτας Αρχαγγέλου (Σ.Φ.Μ.Α.)
ΧΑΣΙΛΑ ΜΟΣΧΟΥΛΑ – Μέλος Δ.Σ. Λέσχης Μοτοσικλετιστών “ΙΚΑΡΟΣ” Ρόδου
ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΑΛΛΑ - Μέλος Δ. Σ. Λέσχης Μοτοσικλετιστών “Ίκαρος” Ρόδου.