Ν. Φουτούλης: «Η καλύτερη προστασία από την έξαρση του κορωνοϊού είναι να  τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας»

Αντί να τρέχουμε για μάσκες στα φαρμακεία, είναι πολύ καλύτερο να τηρήσουμε στο ακέραιο τις εντολές και τις υποδείξεις των ειδικών αναφορικά με τα μέτρα προστασίας και υγιεινής έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε την έξαρση και μετάδοση του ιού, επισήμανε χθες μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κος Νίκος Φουτούλης.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχει μια μικρή έλλειψη σε μάρκες σε πολλά φαρμακεία της περιοχής μας. Ωστόσο σημείωσε ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα. «Είναι καλύτερα να τηρούμε τους κανόνες προστασίας και να διατήρουμε την ψυχραιμία μας, από το να μας καταβάλλει πανικός.
 

Ο ίδιος τόνισε ότι δυστυχώς η μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων γύρω από την υπόθεση της μετάδοσης του κορωνοϊού είναι ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα να καταγράφονται και αντίστοιχες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Ειδικά για την Ιταλία, επισήμανε ότι η εικόνα παρουσιάζεται από τα περισσότερα ΜΜΕ δεν είναι αυτή που μεταδίδεται  αφού και ο ίδιος έχει διαμορφώσει άποψη από τις συζητήσεις που έχει με φίλους και συναδέλφους του  τους οποίους γνωρίζει.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικόυ Συλλόγου της Ρόδου τόνισε ότι είναι σημαντικό να βρισκόμαστε σε ενγρήγορση όλοι αλλά όχι σε πανικό και υπογράμμισε ότι δεν χρειάζονται υπερβολικές αντιδράσεις από κανέναν.

Σε όσους έρχονται σε καθημερινή επαφή με πολύ κόσμο, ο κ. Φουτούλης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τους κανόνες και τις ιατρικές συμβουλές για την προστασία τους, χρησιμοποιώντας κυρίως αντισηπτικά μιας χρήσης.

«Σε κάθε περίπτωση και για οποιανδήποτε ενόχληση οι πολίτες οφείλουν να συμβουλεύονται τους ειδικούς που είναι οι γιατροί τους – τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκος Φουτούλης.»