Στο περιφερειακό συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα του πυρηνελαιουργείου της Ρόδου

Στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα γίνει εκτενής συζήτηση γύρω από τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στη Ρόδο, όπως αποφασίστηκε χθες κατά τη συνεδρίαση του σώματος, καθώς οι επιπτώσεις από το κλείσιμό του ήταν για το νησί τεράστιες.

Μάλιστα το θέμα ανέδειξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Ντουνιαδάκης ο οποίος κατέθεσε σχετικά ερωτήματα που αφορούσαν την εν γένει λειτουργία του και ειδικά τη διάθεση του πυρήνα των ελαιοτριβείων, τόσο σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον όσο και σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των ελαιοπαραγωγών.

Αναφερόμενος ο περιφερειάρχης στο ζήτημα, παρουσίασε το ιστορικό της υπόθεσης που ξεκίνησε με τη σφράγισή του από τις υπηρεσίες της περιφέρειας το 2017 καθώς δεν είχε άδεια λειτουργίας, και τη μετέπειτα πορεία του με την παράνομη λειτουργία από εκείνους οι οποίοι, όπως είπε, κατήγγειλαν την περιφέρεια στον εισαγγελέα ότι... κάνει τα στραβά μάτια σε παρανομίες.

Παρέμβαση έγινε όμως και από τον περιφερειακό σύμβουλο Στέργο Παρδαλό ο οποίος εξέφρασε ερώτημα αναφορικά με την εμπλοκή της περιφέρειας και της ΔΕΗ στο θέμα της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου.  Επίσης έγινε γνωστό ότι η μονάδα έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αδειοδοτηθεί, όμως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος καθώς δε διαθέτει ούτε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. 

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το θέμα, και επειδή το σώμα ζήτησε εκτενή ενημέρωση αποφασίστηκε να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση αφού συγκεντρωθούν και όλα τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.