Πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση στην Κάλυμνο  για το πρόγραμμα Starfish 4.0

Το Σάββατο 22/2/2020 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση παράκτιων ψαράδων στην Κάλυμνο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας – ξιφία Καλύμνου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ» κ. Ε. Κουλλιάς, ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας Αλιείας της Π.Ε. Καλύμνου κ. Ι. Ταυλάριος και ψαράδες της μικρής παράκτιας αλιείας της περιοχής.

Παρουσιάστηκε το καινοτόμο Πρόγραμμα STARFISH 4.0 που υλοποιείται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής ένωσης, εκφράστηκαν οι προβληματισμοί των παράκτιων ψαράδων για τα υπέρογκα ποσά που επιβαρύνονται για την τήρηση πολυάριθμων υποχρεώσεων που θα αυξηθούν σε περίπτωση υιοθέτησης συστημάτων ελέγχου στη μικρή παράκτια αλιεία.

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες οικονομικών ενισχύσεων της παράκτιας αλιείας στη νέα Προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 και συμφωνήθηκε η συνεργασία σε θέματα που αφορούν την απώλεια εισοδήματος από φώκιες, δελφίνια και ξενικά είδη και στη δοκιμαστική χρήση της συσκευής ΝΕΜΟ.

Όσοι αλιείς στην Π.Ε. Καλύμνου επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για λίγες μέρες ακόμα, επικοινωνώντας με την APC Α.Ε., τηλ. 2103229303, 2103229340, e-mail: apc@apc.gr.