Όλα έτοιμα για τον Ημιμαραθώνιο  των Απολλώνων

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή την ερχόμενη Κυριακή του Ημιμαραθωνίου στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου με αφετηρία και τερματισμό στον κεντρικό δρόμο των Απολλώνων.

Από τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις συμμετοχών για τον αγώνα και θα συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν την παρουσία τους στο Καρακόνερο και στον Σάββα Χατζηνικολάου, από τις 15.00 έως τις 20.00.

Παράλληλα θα συμπληρώνουν και μια δήλωση για την ευθύνη όσον αφορά την υγεία τους. Όσοι δεν προλάβουν ή δεν μπορούν να πάνε στο Καρακόνερο, θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα Απόλλωνα την ημέρα του αγώνα μέχρι και μια ώρα πριν από την εκκίνηση.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τον αγώνα θα ρυθμιστούν μέσα στην εβδομάδα, αφού την προηγούμενη Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, έγινε συγκέντρωση των φορέων του χωριού των Απολλώνων για την καλύτερη φιλοξενία των αθλητών και των φίλων του αγώνα στην κοινότητα. Το κοινοτικό συμβούλιο, ο πολιτιστικός σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες», ο αθλητικός σύλλογος «Απόλλων» μαζί με τις «Απολλωνιάτισσες» θα είναι έτοιμοι για ό, τι καλύτερο την ερχόμενη Κυριακή.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου στηρίζει αυτή τη διοργάνωση της Νίκης Ρόδου και ο Σύνδεσμος Κριτών Στίβου Δωδεκανήσων είναι έτοιμος να βγάλει γρήγορα και έγκυρα αποτελέσματα με μια δυνατή ομάδα.

Από εκεί και πέρα, οι Εθελοντές Σαμαρείτες με τον γιατρό του αγώνα και η ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου μαζί με το Αστυνομικό Τμήμα Σαλάκου θα βοηθήσουν σε όλη τη διαδρομή στην καλύτερη διεξαγωγή του.

Όπως κάθε χρόνο, η γιορτή θα ολοκληρωθεί στην κοινοτική αίθουσα του χωριού των Απολλώνων με πλούσιο μπουφέ και τη μακαρονάδα που έγινε θεσμός, για την απονομή των μεταλλίων και κυπέλλων.          

Από τους διοργανωτές θα υπάρχει λεωφορείο την Κυριακή το πρωί που θα ξεκινήσει από την πόλη (Σαν Φραγκίσκο) στις 8.15 και θα επιστρέψει στη Ρόδο μετά το τέλος της γιορτής.

Παράλληλα υπάρχει η ενημέρωση και αφορά τους δρομείς που θα μετακινηθούν με αυτοκίνητα, ώστε να παρκάρουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου που είναι ακριβώς πάνω από την κοινοτική αίθουσα και αποτελεί το σημείο του τερματισμού ή προς το δρόμο για το γήπεδο που και αυτό είναι κοντά στην πλατεία.      

Στη διαδρομή, στη δεξιά πλευρά του δρόμου, υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις με κίτρινο χρώμα αλλά θα σταθούν κι εθελοντές στα δύσκολα σημεία για τη διευκόλυνση των αθλητών.

Επίσης, θα υπάρχουν πέντε στάσεις ανεφοδιασμού με νερά: στο 6ο, 9ο, 12ο, 15ο και 18ο χιλιόμετρο, ενώ στο 12ο και 18ο θα δίνονται στους δρομείς ενεργειακές μπάρες. Επίσης, σε όλες τις στάσεις θα υπάρχουν φακελάκια με ζάχαρη και αλάτι.