Επιτέθηκε σε αστυνομικούς στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου

Για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών αλλά και αντίσταση, κατηγορείται 64χρονος ο οποίος θα δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 10 Μαρτίου σε δεύτερο βαθμό καθώς ήδη ο 64χρονος τον Μάιο του 2017 είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών για κάθε πράξη, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, το περιστατικό είχε συμβεί στα μέσα του Γενάρη 2014 στη Σύμη. Δύο αστυνομικοί του νησιού θέλησαν να κάνουν τροχονομικό έλεγχο στον 64χρονο ο οποίος κινούνταν στους δρόμους του νησιού με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Μόλις οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως υπήρχαν τροχονομικές παραβάσεις και επιχείρησαν να συμπληρώσουν την κλήση, ο κατηγορούμενος μπήκε στο αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε αναπτύσσοντας ταχύτητα προς το μέρος του ενός εκ των δύο αστυνομικών προκειμένου να του προκαλέσει σωματική βλάβη. Μάλιστα ο αστυνομικός μόλις αντιλήφθηκε ότι ο κατηγορούμενος επρόκειτο να τραπεί σε φυγή βρέθηκε μπροστά από το αυτοκίνητο για να τον σταματήσει, όμως ο 64χρονος συνέχισε την πορεία του. Η συνέχεια θα δοθεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις αρχές του μήνα.