Χρειάζονται στελέχωση με προσωπικό, ΕΚΑΒ και νοσοκομείο Ρόδου

Ελάχιστοι είναι πλέον οι αναισθησιολόγοι που εκτελούν υπηρεσίες  στο Περιφερειακό Νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς από τους 9 που υπηρετούσαν πριν από αρκετά χρόνια απέμειναν μόνο τρεις.

Από την ερχόμενη Τρίτη ο αριθμός αυτός αναμένεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο  καθώς η μία από τους τρεις γιατρούς θα βρίσκεται σε άδεια, με αποτέλεσμα αυτομάτως να μειωθεί ο αριθμός των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων.

Οι γιατροί του νοσοκομείου της Ρόδου, επισημαίνουν ότι αυτό που απαιτείται είναι να δρομολογηθεί γρήγορα διαδικασία προσλήψεων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, έτσι ώστε το νοσοκομείο της Ρόδου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις όποιες ανάγκες παρουσιαστοούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Για τον λόγο αυτό, έχει προταθεί να προχωρήσει άμεσα κατεπείγουσα διαδικασία προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα τμήματα και στις κλινικές που απαιτείται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο διοικητής του νοσοκομείου της Ρόδου κος Γρηγόρης Ρουμάνης με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό, τα προβλήματα αυτά επισημάνθηκαν από τους παριστάμενους και αναμένεται να αναζητηθούν τώρα άμεσες λύσεις.

Τεράστιο πρόβλημα η  στελέχωση του ΕΚΑΒ
Με δεδομένες τις ελλείψεις που καταγράφονται σε προσωπικό, αντίστοιχο πρόβλημα αναμένεται να παρουσιαστεί και στο ΕΚΑΒ της Ρόδου, αφού ο αριθμός των διασωστών που υπηρετούν, δεν θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να καλύψεις τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν την καλοκαιρική περίοδο. Τότε δηλαδή που ο πληθυσμός της Ρόδου θα διπλασιαστεί και κατά συνέπεια θα αυξηθούν αντίστοιχα και τα περιστατικά που θα χρήζουν μεταφοράς και νοσηλείας στο νοσοκομείο του νησιού μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, για την άμεση κάλυψη των θέσεων αυτών, κινούνται με σχετικές ενέργειές τους εδώ και πολύ καιρό, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε τοπικό επίπεδο, αλλά και οι τοπικοί μας εκπρόσωποι, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρξει συγκεκριμένο και δεσμευτικό αποτέλεσμα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΕΚΑΒ σε τοπικό επίπεδο πάντως, προειδοποιούν ότι στην περίπτωση που δεν γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις εποχιακού και εξειδικευμένου προσωπικού, τότε αυτό το καλοκαίρι θα είναι ιδαίτερα προβληματικό για τις περιπτώσεις διακομιδών ασθενών στο νοσοκομείο της Ρόδου και ειδικά από την περιοχή της Νότιας Ρόδου.