«Πέρα βρέχει»: Ένα πάρτυ στη Ρόδο που διαρκεί εδώ και 25 χρόνια

Σε ένα υπόγειο της οδού Θεμιστοκλέους Σοφούλη, στην πόλη της Ρόδου, πριν από 25 ολόκληρα χρόνια, μια παρέα γλετζέδων με επικεφαλής τον Δημήτρη Μυλωνά και τον Αποστόλη Μπαλάσα, αποφάσισε να διοργανώσει ένα φιλικό και οικογενειακό αποκριάτικο πάρτι μασκαράδων, με κύριο χαρακτηριστικό το κέφι και τον χορό.

Από τότε μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο στον ίδιο αυτό χώρο συγκεντρώνονται ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας. Η παρέα αυτή σήμερα αριθμεί 120(!)  τουλάχιστον άτομα, τα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη να προετοιμάζονται ενόψει της ερχόμενης Κυριακής.
 


«Ξεκινήσαμε – περιγράφει στη “Ροδιακή” ο πρωτεργάτης Δημήτρης Μυλωνάς, ως νέοι αυτή τη διασκέδαση, αυτό το μοναδικό γλέντι.
Μασκαρευόμαστε, πίνουμε, γλεντάμε και χορεύουμε μέχρι τα ξημερώματα.

Ο χώρος αυτόν τον οποίο έχουμε ονομάσει «Πέρα Βρέχει» είναι κάθε χρόνο ο ίδιος. Θα μπορούσα να τον είχα αξιοποιήσει, να τον ενοικιάσω κλπ.
 


Όμως για μας αποτελεί σπουδαίο γεγονός και θέλουμε η αίθουσα αυτή των 100 τετραγωνικών μέτρων, να είναι μόνο για μας και τη διασκέδασή μας.

Τον χώρο αυτό – συνεχίζει ο ίδιος- θα τον ζήλευαν ακόμα και επαγγελματίες. Τον προσέχουμε και τον αναβαθμίζουμε κάθε χρόνο.

Αυτό όμως που ποτέ δεν αλλάζει, είναι το κέφι μας. 25 ολόκληρα χρόνια, συμπληρώνουμε φέτος, και οι αναμνήσεις είναι πλούσιες για όλους μας».
 


Ποιοί παίρνουν μέρος στο αποκριάτικο αυτό πάρτυ;
«Οι φίλοι μας. Οι γνωστοί τους. Οι συγγενείς μας. Μακάρι να μπορούσαμε να καλέσουμε και άλλους, αλλά δυστυχώς ο χώρος είναι περιορισμένος. Φτάσαμε τους 120 πέρσι!

Το σύνθημα – κάλεσμά μας είναι:  «Φέρε ό,τι πίνεις κι έλα, όλα οι καλοί χωράμε.»
 


Ξεκινήσαμε παιδιά και παραμένουμε έτσι καταλήγει ο Δημήτρης Μυλωνάς.

Κάθε φορά που εκεί συγκεντρωνόμαστε, νιώθουμε σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα από τότε. Ονομάσαμε τον χώρο «Πέρα Βρέχει» γιατί ακριβώς  το βράδυ αυτό αφήνουμε κάθε έγνοια μας μακρυά και έξω από’ δω.
 


Θυμόμαστε βεβαίως και  όλους εκείνους που έφυγαν από κοντά μας αυτά τα χρόνια. Δεν τους ξεχνάμε ποτέ.

Κι ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο να γλεντήσει στο δικό του «Πέρα Βρέχει» και να έχει καλές Απόκριες και καλή Σαρακοστή.