Όταν ο Κώστας Βουτσάς βρέθηκε στη Ρόδο

Όταν ο Κώστας Βουτσάς βρέθηκε στη Ρόδο

Όταν ο Κώστας Βουτσάς βρέθηκε στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 853 ΦΟΡΕΣ

Καλοκαίρι του 2014. Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη “ανεβαίνει” από τον ΔΟΠΑΡ και το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου στο «Ήχος και Φως», σε σκηνοθεσία του «δικού μας» Ζαχαρία Αγγελάκου.

Πρωταγωνιστές θρύλοι: Ο αείμνηστος πλέον Κώστας Βουτσάς, ο επίσης εκλιπών Στάθης Ψάλτης, η Άννα Φόνσου, και πολλοί ακόμα ηθοποιοί, όπως ο Τάκης Βαμβακίδης, και αρκετοί νεότεροί τους.

Το ενσταντανέ στη ΦΩΤΟ είναι από τη συνέντευξη τύπου για την παράσταση στο (παλιό) «Ακταίον». Διακρίνονται στη δεξιά άκρη ο τότε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σάββας Διακοσταματίου, δίπλα του ο μεγάλος Κώστας Βουτσάς, ο κ. Αγγελάκος, η σύζυγος του Κώστα Βουτσά, Αλίκη Κατσαβού, η Χριστίνα Ψάλτη, ενώ τέρμα αριστερά ο Ροδίτης ηθοποιός Βασίλης Γιακουμάρος.

Από τη λίγη ώρα που διήρκεσε η όλη διαδικασία μιας συνέντευξης τύπου, μπορούσε πράγματι κανείς να καταλάβει αυτόν τον μοναδικό χαρακτήρα για τον οποίο μιλούν όλοι σήμερα, αυτού του μεγάλου Έλληνα κωμικού ηθοποιού: Συνεχώς με ένα χαμόγελο προς όλους, γέλιο, καλαμπούρι, να χαιρετάει όλο τον κόσμο, να μιλάει με όλους, να είναι η «ψυχή» της κουβέντας και της παρέας, και να δημιουργεί σε όλους μια οικειότητα που σπάνια τη βγάζει άνθρωπος, πόσο δε μάλλον κάποιος που είναι τόσες δεκαετίες «στα φώτα».

Από τα λίγα λεπτά και τα τυπικά μιας συνέντευξης τύπου, διαδικασία που προφανώς ο Κώστας Βουτσάς είχε ζήσει εκατοντάδες φορές, πρόλαβε να μας κάνει εντύπωση η συμπεριφορά του. Φεύγοντας από τη συνέντευξη, το σίγουρο είναι ότι είχε κλέψει τις εντυπώσεις, αβίαστα, (σ.σ. μαζί με τον Στάθη Ψάλτη είναι η αλήθεια), και το συμπέρασμα που εξαγόταν αυθόρμητα ήταν «τι γλυκός και “ζωντανός’ άνθρωπος»!

Υ.Γ. Προφανώς, ο Κώστας Βουτσάς ήταν ήδη «πατημένα» 80 τότε, άλλο εντυπωσιακό, και επίσης πρόκειται για την τελευταία φορά που επισκέφθηκε τη Ρόδο ως πρωταγωνιστής θεατρικής παράστασης…

Κυρ. Π.

Διαβάστε ακόμη

Ένας Καρπάθιος στο μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο μεταφορών και κινητικότητας στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας!

Γ. Σακελλαρίδης για Νίσυρο: Το μήνυμα της πολιτείας είναι «θα μπλέξετε, μείνετε καλύτερα σιωπηλοί»

«10201» το νέο 5ψήφιο νούμερο για καταγγελίες παραβατικότητας ανηλίκων

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δημιουργούμε τις συνθήκες για μία νέα αρχή για τον ελληνικό Τουρισμό

Στην Εκτελεστική Επιτροπή ο Θανάσης Στάμος

TUI: Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

Τραγούδι ηχογράφησε ο δήμαρχος Λειψών

Σε ρυθμούς Ευρωεκλογών