Νέος «μηχανισμός» ανάδειξης δρομέων

Νέος «μηχανισμός»  ανάδειξης δρομέων

Νέος «μηχανισμός» ανάδειξης δρομέων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 152 ΦΟΡΕΣ

Μια νέα γενιά αθλητών αντοχής δημιουργείται και στην Ελλάδα με άλλες προδιαγραφές σε σχέση μ’ αυτήν των περασμένων ετών, λαμβάνοντας υπόψη και τις τωρινές συνθήκες.

Ας καθίσουμε λιγάκι κι ας σκεφτούμε ποιες διοργανώσεις δρόμων αντοχής έχουν σταματήσει πια να υπάρχουν, στερώντας από τον στίβο νέους ανθρώπους, όταν κάποτε αυτές ήταν θεσμός.

Θυμάστε το διασυλλογικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που έδινε την πρόκριση για το πανελλήνιο;

Οι περισσότεροι σίγουρα το θυμάστε όταν γινόταν, λίγο πριν καταργηθεί, στο γκολφ Αφάντου. Δεν ξέρω αν φταίει το ότι σταμάτησε πια να διεξάγεται, όμως τότε πήγαιναν περισσότεροι Δωδεκανήσιοι στην τελική φάση. Φέτος, για να δώσω ένα παράδειγμα, στο Πανελλήνιο των Τρικάλων ήταν μόνο ο Ανδρέας Έλληνας από την Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000…

Βεβαίως τότε δεν μπορεί κάποιος να μην …αναπολήσει και στιγμές με συμμετοχές ακόμη και από ρίπτες για λόγους «βαθμοθηρίας», αυτό όμως θέλει πολλή ανάλυση… Πάμε τώρα στο σχολικό ανωμάλου δρόμου που κι αυτό έχει πάψει πια να διοργανώνεται.

Η συγκεκριμένη συνάντηση παλαιότερα ήταν μια αληθινή γιορτή του σχολικού αθλητισμού και στίβου ειδικότερα με εκατοντάδες συμμετοχές από κάθε νησί του νομού μας. Τελευταίως γινόταν μεταξύ… συγγενών και φίλων στο Κορακόνερο και μας έκανε όλους ν’ αναρωτηθούμε το πού μπορεί να βγάλει όλη αυτή η κατάσταση.

Τώρα ο καθένας τρέχει και το απολαμβάνει από πιτσιρικάς, χωρίς να έχει ανάγκη τους αγώνες αυτούς ως κίνητρο και οι διαδικασίες ανάδειξής του, έχουν αλλάξει, όπως επίσης ό, τι έχει να κάνει με την αντοχή γενικότερα.

Το ερώτημα στο σημείο αυτό είναι η διάρκεια: αν αυτός ο νέος τρόπος ανάδειξης κρατήσει περισσότερο χρόνο κοντά στον αθλητισμό τους νέους, όπως και το αν είναι καλό τόσοι πολλοί αθλητές, και με αξιόλογες επιδόσεις κάποιοι, να μένουν ως χομπίστες μακριά από συλλόγους, χωρίς δελτία.

Θεωρώ σχεδόν βέβαιο πως οι ειδικοί στον ΣΕΓΑΣ το ‘χουν ψάξει το θέμα, καλό θα ήταν όμως να γνωστοποιήσουν και κάποια συμπεράσματα στον πολύ κόσμο. Αξίζει πραγματικά.

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης