Προσκεκλημένος ο Δημήτρης Μελισσανίδης από τον Διαγόρα

Προσκεκλημένος ο Δημήτρης Μελισσανίδης από τον Διαγόρα

Προσκεκλημένος ο Δημήτρης Μελισσανίδης από τον Διαγόρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 268 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται να βρεθεί στη Ρόδο τον Μάρτιο και να βραβευτεί για την κατασκευή του γηπέδου της Αγιάς Σοφιάς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 115 χρόνια παρουσίας του συλλόγου στην κοινωνική κι αθλητική ζωή του τόπου. Χθες δόθηκαν στοιχεία για τις δράσεις απ

Μια σειρά από εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες να γίνουν στο νησί από τον Διαγόρα, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 115 χρόνια παρουσίας του συλλόγου κι αναβίωσης της αίγλης του. Για το λόγο αυτόν ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Κώστας Στεφανίδης έδωσε κάποια στοιχεία περισσότερα χθες το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου στη Λέσχη του Διαγόρα.

Έτσι, λοιπόν, την 23η Μαρτίου θα γίνει το μνημόσυνο των ιδρυτών του συλλόγου στη Μητρόπολη και την Αστική Σχολή, όπου και ιδρύθηκε το 1905. Εκεί θα παρευρεθεί σύσσωμο το ΔΣ αλλά και τμήματα ακαδημιών, για να μαθαίνουν τα παιδιά την ιστορία του.

Στις 24 Μαρτίου θα γίνει προσπάθεια αναβίωσης των διαλέξεων του καθηγητή Αναστασιάδη προς τους πολίτες της Ρόδου. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου τρεις ομιλίες-παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία για σημαντικά θέματα. Μέσω αυτών, ο Διαγόρας θέλει να δηλώσει το «παρών» στην οικονομική, αθλητική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Ο Χάρης Λαμπρόπουλος λοιπόν, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών, θα αναπτύξει το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας. Παρόντες θα είναι οι Μπόνης και Πάππου από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, δείχνοντας εμπράκτως τη σημασία αυτής της ομιλίας.

Η δεύτερη ομιλία έχει να κάνει με την ιδιομορφία της ιατρικής περίθαλψης στα νησιά μας και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτές οι όποιες δυσκολίες, από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Κρεμαστινό. Για την τουριστική εκπαίδευση στα Δωδεκάνησα, τέλος, θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος.

Μετά τις ομιλίες, τη συγκεκριμένη μέρα το βράδυ, θα γίνει μια χοροεσπερίδα στο “Αρίων Παλλάς” με τους Σταμάτη Γονίδη και Νίκο Μακρόπουλο, στην οποία είναι προσκεκλημένη είναι όλη η ροδιακή κοινωνία από τον Διαγόρα. Εκεί θα τιμηθεί και ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το μεγάλο εθνικό, όπως το χαρακτήρισε ο Κώστας Στεφανίδης, έργο κατασκευής του γηπέδου της Αγιάς Σοφιάς, αφού ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατία και οι …πολιτικάντικες νοοτροπίες. Στόχος λοιπόν μέσα από την αυτοκριτική του Διαγόρα είναι να καταφέρει ο σύλλογος να έχει το δικό του γήπεδο στο μέλλον.

Κλείνοντας οι εκδηλώσεις αυτές, την 25η Μαρτίου, βάσει πρωτοκόλλου και ιστορικής συνέπειας, τμήματα του Διαγόρα θα παρελάσουν στο κέντρο της πόλης μας στην εθνική επέτειο.

Ο Κώστας Στεφανίδης, πάνω στην ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία του νησιού, τόνισε επίσης πως ο Διαγόρας, μακριά από οποιοδήποτε μικροπολιτικό κίνητρο, θέλει να ενεργοποιήσει τους κατοίκους στη Ρόδο. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Διαγόρα, τόσο ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος αλλά και ο Μανώλης Γλυνός από την αντιπολίτευση στην Περιφέρεια, είναι φίλοι του Διαγόρα, γι’ αυτό οι αντιπαραθέσεις θα πρέπει να υπάρχουν μόνο στο πολιτικό κομμάτι, ώστε όλοι να δουλεύουμε για το καλό του τόπου.

Οι αντιπαραθέσεις, σύμφωνα με τον Κώστα Στεφανίδη, δεν αποτελούν καλό για κανέναν κι έκανε έκκληση να υπάρξει συναίνεση για την περιοχή μας , ώστε να πάει μπροστά με οικονομική ανάπτυξη, περίθαλψη κι εκπαίδευση.

Ο Μαίος Καμπουράκης ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΠΑΕ Διαγόρας, δήλωσε το “παρών” για τη στήριξη στις όλες εκδηλώσεις και τόνισε πόσο σημαντικές είναι οι προσπάθειες του Κώστα Στεφανίδη κι εκτός Ρόδου για το καλό του συλλόγου.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή