Στην Ελλάδα δεν  πλήττουμε ποτέ…

Λέμε ότι τα έχουμε δει όλα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά μάλλον αυτό δεν είναι αλήθεια. Κάθε φορά έχει να μας προσφέρει απλόχερα και νέες εκπλήξεις.

Εκεί λοιπόν που λέγαμε το περασμένο καλοκαίρι ότι ο Διαγόρας και ο Ιάλυσος ανέβηκαν κατηγορία αλλά στην ουσία έμειναν …στην ίδια, αυτό το καλοκαίρι η «αδικία» μπορεί να αποκατασταθεί.

Το νέο μνημόνιο που σύντομα αναμένεται να εφαρμοστεί, δημιουργεί μια νέα τάξη πραγμάτων και ίσως δώσει την ευκαιρία στις ροδίτικες ομάδες να παίξουν στην …πατροπαράδοτη Β’ Εθνική. Και αυτό θα γίνει, με την κατάργηση της Super League 2, της κατηγορίας που «γεννήθηκε» το περασμένο καλοκαίρι και με την επιστροφή στο παλιό κλασικό μοντέλο με την δημιουργία τριών Εθνικών Κατηγοριών και όχι τεσσάρων που έχουν φέτος.

Αυτό βεβαίως το …έργο το έχουμε ξαναδεί και στο παρελθόν αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα δεν είναι δυνατό να …πλήξουμε και να σταθεροποιηθούμε σε ένα σταθερό μοντέλο κατηγοριών, όπως και αν λέγεται αυτό.

Η λογική λέει ότι ο τρόπος διεξαγωγής των Εθνικών πρωταθλημάτων θα πρέπει να είναι σταθερός και συγκεκριμένος,  αφού οι αρμόδιοι πρώτα έχουν αποσαφηνίσει ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος, για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα της πατρίδας μας.

Δυστυχώς, εμείς κάνουμε κακής ποιότητας πειραματισμούς και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλάζουμε τη σύνθεση των κατηγοριών για λόγους προφανείς και βέβαια για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου.

Εν πάση περιπτώσει, για να επανέλθουμε σε αυτό που λέγαμε πριν και που είναι και το θέμα του σημερινού άρθρου, το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο, αν τελικά καταργηθεί η Super League 2, είναι πιθανό να βρεθεί στην ευχάριστη συγκυρία να έχει του χρόνου τρεις εκπροσώπους στην παλιά Β’ Εθνική Κατηγορία, που προφανώς θα είναι επαγγελματική .

Ο Διαγόρας, ο Ιάλυσος (ευχόμαστε να εξασφαλίσει την παραμονή του) και η Ρόδος που ευελπιστούμε ότι θα περάσει με επιτυχία τα μπαράζ που ακολουθούν. Αν τελικά γίνουν τα πράγματα έτσι, θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για την περιοχή μας.

Θα έχει τριπλή εκπροσώπηση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν,  αφού πάντα είχαμε το πολύ μέχρι δύο ομάδες να παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Ας περιμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις και εδώ θα είμαστε, πρώτα ο Θεός αγαπητοί μου φίλοι, για να κάνουμε τα σχόλια μας…

Δραγάτης Δημήτριος