Παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις μου, υποστήριξε ο Περιφερειάρχης

Σε παρεξήγηση ή παρερμηνεία δηλώσεών του σχετικά με τις δομές για τους μετανάστες, απέδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, την αντίδραση μερίδας συμπατριωτών μας τους οποίους και δέχθηκε χθες στο γραφείο του, όπου είχαν συνάντηση αρκετής ώρας.

Επί του θέματος έγινε “πάρτι” προχθές το βράδυ στα social media με οργισμένες ανακοινώσεις αρκετών συμπολιτών μας. Η αντιπαράθεση  μάλιστα εξετράπη, αφού είχαμε υβριστικούς χαρακτηρισμούς και απειλές για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Στις αντιπαραθέσεις μάλιστα ενεπλάκη και το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας. 
Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι ομάδα συμπατριωτών μας που συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παρουσία μεταναστών στα νησιά, στη διάρκεια της συγκέντρωσης φώναζε συνθήματα εναντίον του κ. Χατζημάρκου.

Μετά τη συνάντηση ο  Περιφερειάρχης προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε μία συνάντηση με συμπατριώτες μας οι οποίοι έπεσαν θύματα μίας παρεξήγησης, παρερμηνείας, δεν ξέρω πως να το πω, και βεβαίως μπορεί για κάποιους να ήταν μία ανθρώπινη παρερμηνεία -για κάποιους, ελάχιστους, δεν ήταν. Κάποιοι το έκαναν επίτηδες.

Σημασία έχει ότι οι θέσεις οι δικές μας είναι θέσεις ξεκάθαρες, δημόσια τις παρουσιάσαμε, τις παρουσιάζουμε συνεχώς, με έναν τρόπο επίμονο γιατί θέλουμε οι πολίτες να ξέρουν ακριβώς τι είναι αυτό το οποίο υπηρετούμε».
Είπε, στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης ότι ένας από τους λόγους που το κάνει αυτό με τόσο πάθος είναι γιατί δεν θέλει να πέφτουν (σ.σ. οι συμπατριώτες μας ) θύματα παρερμηνειών.

Και συνέχισε: «Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και δεν προσφέρεται για καπηλεία. Έχουμε μπροστά μας πολύ μεγάλες προκλήσεις, ίσως και πολύ μεγαλύτερες-εύχομαι όχι-αλλά μεγαλύτερες απ’ αυτές που μέχρι σήμερα έχουμε αντιμετωπίσει και ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί ούτως ώστε να μη φθάσουμε στο να διαχειριστούμε όλα αυτά τα οποία έχουμε να διαχειριστούμε διαιρεμένοι». 

»Γιατί, η δική μας θέση είναι μία θέση, όπως είπα, κρυστάλλινη που προστατεύει όλα τα νησιά. Και τώρα είναι στο επίκεντρο ή βρέθηκε το τελευταίο 48ωρο στο επίκεντρο η Ρόδος αλλά και αυτό δεν είναι σωστό. Η πολιτική μας προστατεύει όλα τα νησιά. Και τα δύο νησιά στα οποία γίνεται η συζήτηση για την αλλαγή των δομών από ανοιχτές σε κλειστές, τη Λέρο και την Κω, αλλά και όλα τα υπόλοιπα για τα οποία έχουμε δηλώσει ότι η δική μας στάση, η θέση η πολιτική, αγώνας καθημερινός, είναι: αποσυμφόρηση, κλείσιμο των ανοιχτών δομών, μετατροπή των σημερινών ανοιχτών σε Λέρο και Κω σε κλειστές, με τη μέγιστη χωρητικότητα των 3.000 αθροιστικά σε Κω και Λέρο, από τις 8-8,5 χιλιάδες που είναι τώρα, ενίσχυση στα σύνορα της φύλαξης και της διαδικασίας ανάσχεσης, ενίσχυση της υπηρεσίας ασύλου, επιτάχυνση των διαδικασιών... Είναι πάρα πολλά τα επίπεδα στα οποία πρέπει να γίνουν οι παρεμβάσεις και σε όλα αυτά τα επίπεδα έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα».

Κλείνοντας, είπε ο Περιφερειάρχης: «Ξαναλέω ότι με το να καταφεύγουμε σε αξιοποίηση ευκαιρίας αναμέτρησης ή άσκησης αντιπολίτευσης εάν έχουμε ένδεια επιχειρημάτων, αυτό μόνο τον τόπο μας δεν υπηρετεί. Οι μεταξύ μας διαφορές είναι μεταξύ μας διαφορές, μπορούμε να τις λύσουμε με δεκάδες άλλους τρόπους εκτός από το να βλάπτουμε την πατρίδα μας, ιδιαίτερη ή μη».