Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 28χρονος για το ένα κιλό ηρωίνης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 28χρονος για το ένα κιλό ηρωίνης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 28χρονος για το ένα κιλό ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 576 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 28χρονος από τη Χαλκίδα που συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του περισσότερο από ένα κιλό ηρωίνης.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 28χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί συνοδευόμενος από τη συνήγορο του κα Μαρία Κρικοπούλου πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες, όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος που δήλωσε εξαρτημένος από τα ναρκωτικά, επανέλαβε ότι και προανακριτικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς. Ειδικότερα, είπε ότι ένας τρόφιμος που είχε γνωρίσει στη φυλακή έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου του σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο και επικοινώνησε μαζί του ζητώντας του να πάει να πάρει την ποσότητα των ναρκωτικών και να την κρατήσει για μερικές ημέρες έως ότου τον ειδοποιήσει που και σε ποιον θα την δώσει. Για αυτή την «εξυπηρέτηση» ο 28χρονος θα ελάμβανε 50 γραμμάρια ηρωίνης τα οποία θα χρησιμοποιούσε για δική του χρήση.

Όπως είπε απολογούμενος, τα ναρκωτικά τα πήρε από περιοχή των Κοσκινού λίγη ώρα προτού συλληφθεί από τους αστυνομικούς.
Ο 28χρονος αρνήθηκε ότι θα διακινούσε την οποιαδήποτε ποσότητα ναρκωτικών και τόνισε ότι ουδέποτε έχει διαπράξει κάτι τέτοιο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 28χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Η σύλληψη του 28χρονου έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2020 το απόγευμα μετά την αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες πως ο 28χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες ηρωίνης σε τοξικομανείς του νησιού μας.

Μάλιστα, ο συλληφθείς κινούνταν με ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο παίρνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τις μετακινήσεις του, ώστε να δυσχεραίνει την παρακολούθηση του.

Στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως εκτός από το σπίτι όπου διέμενε, ο 28χρονος διατηρούσε και ένα δεύτερο σε άλλη συνοικία της πόλης της Ρόδου.

Σε αυτή την κατοικία έστησαν «καρτέρι» στις 26 Φεβρουαρίου 2020 στις 7 το απόγευμα οι αστυνομικοί οπότε και είδαν τον 28χρονο να μεταβαίνει εκεί και να μπαίνει στο σπίτι. Νωρίτερα ο ίδιος είχε πάει με το αυτοκίνητο του σε ερημική περιοχή στα Κοσκινού.
Όταν εξήλθε από το σπίτι ο 28χρονος οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν μέσα στα γεννητικά του όργανα μία σακούλα, η οποία περιείχε ηρωίνη μικτού βάρους 113 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 365 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν και το σπίτι από το οποίο εξήλθε ο συλληφθείς, όπου και εντόπισαν μέσα σε καταψύκτη, ο οποίος βρισκόταν εκτός λειτουργίας, μία πλαστική σακούλα με 436 γραμμάρια ηρωίνης, μία δεύτερη με 518 γραμμάρια της ίδιας ουσίας (οι σακούλες έφεραν την ένδειξη «515»), ποσότητα ηρωίνης βάρους 29,9 γραμμαρίων, δύο άδειες συσκευασίες με υπολείμματα με την ένδειξη «512» και «514» αντίστοιχα, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης.

Στη συνέχεια έγινε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, και στο σπίτι όπου διαμένει ο 28χρονος όπου βρέθηκαν: ένα δισκίο βουπρενορφίνης, μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε 0,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, άλλες δύο παρόμοιες συσκευασίες με 0,4 και 0,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, και το χρηματικό ποσό των 2.530 ευρώ.

Επίσης, διενεργήθηκε έρευνα και στο σπίτι συγγενικού προσώπου του 28χρονου όμως δεν βρέθηκε εκεί κάτι.

Συνολικά από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ηρωίνη βάρους -1.097- γραμμαρίων
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1,4- γραμμαρίων
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Ναρκωτικό δισκίο
• Κινητό τηλέφωνο
• Το χρηματικό ποσό των -2.895- ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο