Σήμερα η εκκίνηση στον Ημιμαραθώνιο Απολλώνων

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή σήμερα στις 10.00 του Ημιμαραθωνίου στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου με αφετηρία και τερματισμό στον κεντρικό δρόμο των Απολλώνων.

Από τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις συμμετοχών για τον αγώνα και ολοκληρώθηκαν χθες. Όσοι δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να πάνε στο Καρακόνερο, θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα Απόλλωνα σήμερα μέχρι και μια ώρα πριν την εκκίνηση.

Όλες οι λεπτομέρειες του αγώνα ωστόσο ρυθμίστηκαν μέσα στην εβδομάδα, ώστε όλα να πάνε καλά και να απολαύσουν πάνω απ’ όλα οι δρομείς τη συμμετοχή τους σ’ αυτή την αθλητική συνάντηση.  Το κοινοτικό συμβούλιο, ο πολιτιστικός σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες», ο αθλητικός σύλλογος «Απόλλων» μαζί με τις «Απολλωνιάτισσες» θα είναι έτοιμοι για ό, τι καλύτερο λοιπόν σήμερα.

 Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου στηρίζει αυτή τη διοργάνωση της Νίκης Ρόδου και ο Σύνδεσμος Κριτών Στίβου Δωδεκανήσων είναι έτοιμος να βγάλει γρήγορα και έγκυρα αποτελέσματα με μια δυνατή ομάδα.

Από εκεί και πέρα, οι Εθελοντές Σαμαρείτες με τον γιατρό του αγώνα και η ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου μαζί με το Αστυνομικό Τμήμα Σαλάκου θα βοηθήσουν σε όλη τη διαδρομή στην καλύτερη διεξαγωγή του.

Όπως κάθε χρόνο, η γιορτή θα ολοκληρωθεί στην κοινοτική αίθουσα του χωριού των Απολλώνων με πλούσιο μπουφέ και τη μακαρονάδα που έγινε θεσμός, για την απονομή των μεταλλίων και κυπέλλων.                                                   

Από τους διοργανωτές θα υπάρχει λεωφορείο σήμερα το πρωί που θα ξεκινήσει από την πόλη (Άγιο Φραγκίσκο) στις 8.15 και θα επιστρέψει στη Ρόδο μετά το τέλος της γιορτής. Παράλληλα,  υπάρχει η ενημέρωση και αφορά τους δρομείς που θα μετακινηθούν με αυτοκίνητα, ώστε να παρκάρουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου που είναι ακριβώς πάνω από την κοινοτική αίθουσα και αποτελεί το σημείο του τερματισμού ή προς το δρόμο για το γήπεδο που και αυτό είναι κοντά στην πλατεία.      

Στη διαδρομή, στη δεξιά πλευρά του δρόμου, υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις με κίτρινο χρώμα αλλά θα σταθούν κι εθελοντές στα δύσκολα σημεία για τη διευκόλυνση των αθλητών.
Επίσης,  θα υπάρχουν πέντε στάσεις ανεφοδιασμού με νερά, στο 6ο, 9ο, 12ο, 15ο και 18ο χιλιόμετρο, ενώ στο 12ο και 18ο θα δίνονται στους δρομείς ενεργειακές μπάρες. Επίσης,  σε όλες τις στάσεις θα υπάρχουν φακελάκια με ζάχαρη και αλάτι.