Ο Κολοσσός όπως πρέπει να ‘ναι

Τον καλύτερο Κολοσσό της φετινής περιόδου παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο κλειστό της Καλλιθέας το περασμένο Σάββατο, κι αυτό γιατί η ομάδα έδειξε ότι έχει αλλάξει εντελώς αγωνιστικό χαρακτήρα.

Στην αρχή του πρωταθλήματος θα ήταν αδιανόητο για τους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη να γυρίσουν μια διαφορά 14 πόντων και να μπουν μπροστά, έστω κι εντός έδρας. Τα δεδομένα όμως στο ματς της Καλλιθέας ήταν εντελώς διαφορετικά, με τους Μάλκολμ Γκρίφιν και Ζερμαίν Λοβ να παίρνουν πάνω τους επιθέσεις στα κρίσιμα σημεία του αγώνα,  δίνοντας επίσης … ρεσιτάλ ευστοχίας απ’ όλες τις γραμμές.

Ακόμα κι όταν φάνηκε πως πολλά θα κρίνονταν από τη γραμμή της… φιλανθρωπίας, ο Λοβ έχασε μόλις μία βολή στις δέκα,  παρά την πίεση, κι έδειξε ικανός και στο άμεσο μέλλον να συμβάλλει για να έχει ο Κολοσσός  πολύ καλές εμφανίσεις. 

Οι 38 πόντοι του Κολοσσού άλλωστε στην 4η περίοδο έναντι 25 του Άρη είναι ρεκόρ για το φετινό πρωτάθλημα και δείχνει πια τις επιθετικές αρετές του ως μεγάλο όπλο και για τα επόμενα παιχνίδια με ομάδες στα μέτρα του. 

Το ερχόμενο Σάββατο οι «θαλασσί» πάνε στη Λάρισα για τον αγώνα με την τοπική ομώνυμη ομάδα κι επιστρέφουν στη Ρόδο όπου θα έχουν αντίπαλο τον Ιωνικό Νίκαιας. Σε περίπτωση μάλιστα δύο νικών, θα είναι κατά έναν πολύ μεγάλο βαθμό μέσα στα play off, στηριζόμενοι σε μεγάλο βαθμό στα αποκτήματα μετά τον πρώτο γύρο, καθώς φαίνεται πως τώρα αρχίζουν και… ρολάρουν. 

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει όμως και στον κόσμο του Κολοσσού που παρά τις απίστευτες «φήμες» μέσα από τα ενημερωτικά δίκτυα σχετικές με τον κορωνοϊό, βρέθηκε στις εξέδρες του κλειστού παρακαλώ, και το χάρηκε με την ψυχή του. Θα ήταν άλλωστε κρίμα να μην δώσει το «παρών» σε μια αναμέτρηση από τις λίγες στο φετινό πρωτάθλημα, μέσα από την οποία ο Κολοσσός εξασφάλισε κατά έναν μεγάλο βαθμό την παραμονή του. 

Απ’ ό,τι φαίνεται μάλιστα τα καλύτερα έρχονται και η χρονιά θα κλείσει καλά, καλύπτοντας τις εμφανίσεις του πρώτου γύρου. 

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ