Η ανακύκλωση στην Κάσο

Την Τρίτη 25/2 πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας, στο εντευκτήριο του Συλλόγου εν Ελλάδι Κασίων στην Αθήνα, με σκοπό την  ενημέρωση όλων για το τι είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και πώς βοηθάει  η «ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ»  την ανάπτυξη της Κάσου. 

Αναλυτική ενημέρωση έγινε για το πρόγραμμα ανακύκλωσης, που εφαρμόζεται ήδη από το 2019 στην Κάσο και για το οποίο υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω δράσεων, κυρίως αξιοποιώντας Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Συγκεκριμένα, έχει ήδη εγκριθεί πρόταση για συμμετοχή  της Κάσου στο πρόγραμμα της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Καθαρή Ενέργεια στα νησιά μας. Την πρόταση κατέθεσε από κοινού η  «ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ»  και ο Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου.  

«Για την υποβολή της πρότασης, επιθυμούμε, για μια ακόμα φορά, δημόσια να ευχαριστήσουμε τον Δρ. Μηχανολόγο  Μηχανικό κ. Δημήτρη Κατσαπρακάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Εργαστηρίου Αιολικής Ενέργειας και Σύνθεσης Ενεργειακών Συστημάτων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου,  που είναι μέλος της «ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ» και μας ενημέρωσε έγκαιρα και υπεύθυνα για το εν λόγω πρόγραμμα.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Γιάννης Παππάς,  η τ. Δήμαρχος κ. Μαίρη Σορώτου Τσανάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ντίνος Ζαχάρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ισμαηλίας κ. Γιώργος Μαρκουλής. Θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου εν Ελλάδι Κασίων κ. Μίνο Κομνηνό καθώς και στα μέλη του Δ.Σ., για τη διάθεση της αίθουσας του Συλλόγου και για την παρουσία τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ».