Στην ανακρίτρια Πακιστανός για ληστεία σε βάρος δύο συμπατριωτών του

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου θα βρεθεί σήμερα 39χρονος Πακιστανός κατηγορούμενος μαζί με έναν συμπατριώτη του για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος δύο άλλων αλλοδαπών.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλaαν δύο αλλοδαποί από το Πακιστάν ηλικίας 37 και 32 ετών αντίστοιχα σε βάρος των δύο κατηγορουμένων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό αρχικά του πρώτου αλλοδαπού κατηγορούμενου και στη συνέχεια, με ένταλμα που εκδόθηκε από την ανακρίτρια Ρόδου και του 39χρονου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, τόσο ο 39χρονος όσο και ο Πακιστανός συγκατηγορούμενός του κατηγορούνται ότι στις 25 Αυγούστου 2019 στο χωριό Μαλώνα της Ρόδου όπου διαμένουν, στις 10.30 το βράδυ μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι των συμπατριωτών τους και αφού τους χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές, ο 39χρονος φέρεται να πήρε από την κουζίνα ένα μαχαίρι και να εξανάγκασαν τον 37χρονο να τους δώσει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, και τον 32χρονο το ποσό των 127 ευρώ.

Ο 39χρονος αλλοδαπός κατηγορείται μαζί με τον επίσης Πακιστανό συγκατηγορούμενό του και για σωματική βλάβη καθώς εκτός από τις γροθιές και τις κλωτσιές φέρεται να χρησιμοποίησε το μαχαίρι που κρατούσε σε βάρος του 37χρονου, στον οποίο και προξενήθηκαν εκδορές στο αριστερό του χέρι από «νύσσον όργανο».

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος Πακιστανός στην κατάθεσή του αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίζεται πως ουδεμία σχέση έχει με την καταγγελία που έγινε σε βάρος του.

Σε ό,τι αφορά τον 39χρονο, χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Κώστα Αβδελή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για σήμερα το πρωί, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Έως τότε συνεχίζεται η κράτησή του.