Σε καραντίνα το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera για κρούσμα κορωνοϊού

Σε καραντίνα το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera  για κρούσμα κορωνοϊού

Σε καραντίνα το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera για κρούσμα κορωνοϊού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7983 ΦΟΡΕΣ

Τι αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης

Σε καραντίνα έχει τεθεί το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera που φτάνει την Πέμπτη στην Κέρκυρα σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέωσης, που υποστηρίζουν υπάρχει κρούσμα κορονοϊού σε επιβάτη.

Στο πλοίο που αυτή την ώρα βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων επιβαίνουν πάνω απο δύο χιλιάδες επιβάτες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε όλους τους επιβάτες να επιστρέψουν άμεσα στο κρουαζιερόπλοιο και να παραμείνουν σε αυτό καθώς επιβάτης που είχε αποβιβαστεί στη Γένοβα, διάγνωστηκε με κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Mirror, oι επιβάτες του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου είναι πλέον εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτό. Σήμερα το πρωί και ενώ οι εκδρομείς βρισκόταν στην Ακρόπολη τους ενημέρωσαν από το κρουαζιερόπλοιο να επιστρέψουν άμεσα καθώς είχε περάσει από τη λίστα των επιβατών του κρούσμα κοροναϊού.

Σύμφωνα με το Marine Traffic το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο είχε πιάσει Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο και είχε ως τελευταίο του σταθμό τον Πειραιά, νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης.

πηγή: in.gr/ethnos.gr

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του skai.gr οι ελληνικές αρχές και η εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου που έχει έδρα την Ελβετία διαψεύδουν ότι στο πλοίο ανοιχτά του Πειραιά υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού.

Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε από την Γένοβα όπου υπήρξε υποψία για επιβάτη, ο οποίος υποβλήθηκε σε εξετάσεις και το δείγμα ήταν αρνητικό σε κορωνοϊό. Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στην Ρόδο, καθώς δεν μπόρεσε να σταματήσει σε Κουσάντασι και Χάιφα, όπου υπάρχει απαγόρευση των αρχών για πλοία από την Ιταλία.

Τώρα φτάνει στο λιμάνι του Πειραιά. Επόμενος σταθμός είναι η Κέρκυρα και στο τέλος θα δέσει και πάλι στην Γένοβα.

Τι αναφέρει το protothema.gr

Ο ψυχολογικός πόλεμος λόγω του κορωνοϊού άρχισε και στην κρουαζιέρα. Δημοσίευματα αγγλικών ΜΜΕ ανέφεραν ότι κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται σε καραντίνα στην Ελλάδα με 2.000 επιβάτες. Ονομάτισε το MSC OPERA.

Όμως το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο συνεχίζει κανονικά το δρομολόγιό του. Είχε πάει στο Ισραήλ, προερχόμενο από Γένοβα και λιμάνια της Ελλάδας, όμως δεν του επέτρεψαν να καταπλεύσει στο λιμάνι.

Αυτό γιατί οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν να μην επιτρέπουν τον κατάπλου σε κρουαζιερόπλοια που έχουν επιβάτες που είναι Ιταλία, Ισπανοί, Γάλλοι, Αυστριακοί και Ελβετοί. Το δρομολόγιο έχει αλλάξει λόγω του ότι το Ισραήλ δεν το έκανε δεκτό και έτσι το πλοίο συνέχισε τη ρότα του για το λιμάνι του Πειραιά. Εκεί αποβίβασε κόσμο και έκανε τις προγραμματισμένες εκδρομές του. Τώρα απόγευμα Τετάρτης 4 Μαρτίου βρίσκεται εν πλω στο ύψος της Μονεμβασιάς με κατεύθυνση την Κέρκυρα. Την περασμένη Κυριακή είχε πιάσει Κατάκολο όπου αποβίβασε κανονικά τους επιβάτες.

Τα δρομολόγια του κρουαζιερόπλοιου:

Cruise Itinerary: Genoa, Italy (28 Feb d1600); Katakolon (Olympia), Greece (01 Mar 1300-1900); Iraklion, Greece (02 Mar 1030-1800); Haifa, Israel (04 Mar 0700-2100); Limassol, Cyprus (05 Mar 0800-1400); Rhodes, Greece (06 Mar 0900-1700); Messina, Sicily (08 Mar 0700-1400); Civitavecchia (Rome), Italy (09 Mar 0900-1800); Genoa, Italy (10 Mar a0800)Cruise Itinerary: Genoa, Italy (28 Feb d1600); Katakolon (Olympia), Greece (01 Mar 1300-1900); Iraklion, Greece (02 Mar 1030-1800); Haifa, Israel (04 Mar 0700-2100); Limassol, Cyprus (05 Mar 0800-1400); Rhodes, Greece (06 Mar 0900-1700); Messina, Sicily (08 Mar 0700-1400); Civitavecchia (Rome), Italy (09 Mar 0900-1800); Genoa, Italy (10 Mar a0800).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους επιβάτες του MSC OPERA που έκαναν εκδρομές στην Αθήνα τους γύρισαν νωρίτερα πίσω στο πλοίο. Όταν επιβιβάστηκαν τους είπαν οι υπεύθυνοι τους έδωσαν μία επιστολή και τους είπαν ότι το έκαναν γιατί ενημερώθηκαν από το υπουργείο Υγείας της Αυστρίας ότι επιβάτης Αυστριακός στην προηγούμενη όμως κρουαζιέρα νόσησε από τον κορωνοϊό, χωρίς όμως να ξεκαθαριστεί πότε και που ακριβώς συνέβη αυτό. Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι της Κέρκυρας χωρίς κανένα πρόβλημα. Εκεί σύμφωνα και με ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας οι επιβάτες θα περάσουν από τις προβλεπόμενες διαδικασίες και θα αποβιβαστούν κανονικά.

Ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου δήλωσε: «Μόλις έμαθα – και ήθελα να μάθετε αμέσως – ότι ενημερωθήκαμε από τις αυστριακές υγειονομικές αρχές πως ένας επιβάτης που ταξίδεψε μαζί μας την περασμένη εβδομάδα, έχει διαγνωστεί με τον COVID-19. Ο άνδρας επιβάτης, αυστριακής υπηκοότητας, αποβιβάστηκε από την MSC Opera στη Γένοβα της Ιταλίας την Παρασκευή το πρωί στις 28 Φεβρουαρίου και βρίσκεται στην Αυστρία. Ξεκαθαρίζουμε πως αυτό το άτομο δεν είναι στο πλοίο αυτή τη στιγμή. Ωστόσο όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα καλούνται να παραμείνουν στο πλοίο μέχρι να έχουμε περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με το θέμα. Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν έχουμε καμία ένδειξη που να υποδεικνύει ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα επί του παρόντος στο MSC Opera και δεν υπάρχουν περιπτώσεις που να υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρξει περίπτωση COVID-19».

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, επισημαίνει ότι «ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορωναϊού καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εφαρμόζοντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.»

Διαβάστε ακόμη

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ

Ο καιρός έβαλε φρένο στην περιοδεία Κασσελάκη

Ευρωεκλογές: Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπεύθυνη στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τον συντονισμό δράσεων της Ν.Δ.