Ελεύθερος με όρους αφέθηκε Πακιστανός για ληστεία στη Ρόδο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 39χρονος Πακιστανός που μαζί με έναν συμπατριώτη του, κατηγορούνται για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος δύο άλλων ομοεθνών τους.

Ο 39χρονος χθες το πρωί συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Κώστα Αβδελή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός τόνισε μεταξύ άλλων πως ουδέποτε έγιναν όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται και πως η μόνη σχέση που έχει με τους δύο Πακιστανούς που τον κατήγγειλαν ήταν αυτή του μεταφραστή.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2019 οι δύο καταγγέλλοντες είχαν συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ως μέλη «κυκλώματος» που κατάρτιζε και διέθετε πλαστά έγγραφα ασύλου ή άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς ενώ επιδίδονταν και σε λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στο νησί μας.

Ο 39χρονος Πακιστανός είπε πως κατά τις απολογίες τους, μεταφραστής των δύο συμπατριωτών του ήταν εκείνος και πως τον κατηγόρησαν για αυτή την υπόθεση επειδή θεωρούν ότι τότε δεν έκανε σωστή μετάφραση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 39χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλαν δύο αλλοδαποί από το Πακιστάν ηλικίας 37 και 32 ετών αντίστοιχα σε βάρος των δύο κατηγορουμένων.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό αρχικά του πρώτου αλλοδαπού κατηγορούμενου και στη συνέχεια, με ένταλμα που εκδόθηκε από την ανακρίτρια Ρόδου και του 39χρονου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, τόσο ο 39χρονος όσο και ο Πακιστανός συγκατηγορούμενός του κατηγορούνται ότι στις 25 Αυγούστου 2019 στο χωριό Μαλώνα της Ρόδου όπου διαμένουν, στις 10.30 το βράδυ μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι των συμπατριωτών τους και αφού τους χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές, ο 39χρονος φέρεται να πήρε από την κουζίνα ένα μαχαίρι και να εξανάγκασαν τον 37χρονο να τους δώσει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, και τον 32χρονο το ποσό των 127 ευρώ.

Ο 39χρονος αλλοδαπός κατηγορείται μαζί με τον επίσης Πακιστανό συγκατηγορούμενό του και για σωματική βλάβη καθώς εκτός από τις γροθιές και τις κλωτσιές φέρεται να χρησιμοποίησε το μαχαίρι που κρατούσε σε βάρος του 37χρονου, στον οποίο και προξενήθηκαν εκδορές στο αριστερό του χέρι από «νύσσον όργανο».

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος κατηγορούμενος Πακιστανός στην κατάθεσή του αρνείται όσα του καταλογίζονται και ισχυρίζεται πως ουδεμία σχέση έχει με την καταγγελία που έγινε σε βάρος του, ενώ και ο 39χρονος χθες αρνήθηκε τις κατηγορίες.